UEF Motru a obţinut reeşalonarea datoriilor de la Finanţe

Unitatea de Execuţie şi Foraje Motru a scăpat de executarea finanţelor. Directorul unităţii, Ilie Petrescu, susţine că a avut loc o întâlnire între el şi directorul SNLO, Danel Burlan, care i-a promis ajutor. Ieri  Finanţele au stabilit reeşalonarea datoriilor societăţii.

Viaţă grea pentru Unitatea de Execuţie şi Foraje (UEF) Motru. Aceasta are datorii la bugetul consolidat al statului în cuantum de peste nouă miliarde de lei vechi, asta după ce au plătit o parte din bani pentru a scăpa de executarea silită a Finanţelor. Ilie Petrescu a avut marţi o întâlnire cu Daniel Burlan, director general al SNLO, care i-a promis sprijin până la finele acestui an.

Hanu, dator la Petrescu

De situaţia în care se află unitatea de la Motru se fac vinovate primăriile din Gorj pentru care au prestat servicii şi nu au plătit. Printre acestea, cu o datorie de două miliarde de lei vechi este şi primăria de la Motru.  „Am avut o întâlnire cu domnul director al SNLO, care a promis că ne ajută şi de această dată, pentru a încheia anul 2011 cu bine. Dumnealui ne-a ajutat şi până acum şi cred că nu vor mai fi probleme. Ne este foarte greu în această perioadă, pentru că nu reuşim să recuperăm banii de la primăriile pentru care am lucrat. Avem de recuperat aproape 14 miliarde de lei, iar datoria noastră este acum de nouă miliarde de lei vechi. Avem de recuperat bani de la primăriile Aninoasa, Motru, Hurezani, Bengeşti Ciocadia şi mai sunt”, a declarat directorul unităţii, Ilie Petrescu. Petrescu a avut o întâlnire şi cu conducerea Direcţiei Generale ale Finanţelor Publice Gorj. Astăzi Unitatea de Execuţie Furaje Motru a obţinut o reeşalonare a datoriilor.

Petrescu, în concediu fără plată

Pentru a face economii la bugetul unităţii, conducerea UEF Motru a recurs la măsura concediului fără plată. În această perioadă Petrescu este în concediu fără plată, iar pe rând, fiecare angajat va sta acasă cinci zile în luna septembrie. Aceasta este a treia oară când angajaţii de la UEF Motru întră în concediu fără plată în acest an. În total cei 137 de angajaţi au stat acasă 10 zile.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: