UEF Motru, acţionată în instanţă de zeci de angajaţi

Câteva zeci de angajaţi au Unităţii de Execuţie Foraje (UEF) Motru au dat în judecată unitatea, cerând în instanţă drepturile salariale. Liderii de sindicat ai salariaţilor spun că este vorba de tichetele de masă şi diurna, care nu au fost acordate în perioada 2012-2014, deşi aceste drepturi au fost prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă (CCM). Sindicaliştii spun că în următoarea perioadă toţi salariaţii vor încerca să obţină aceste drepturi pe cale instanţei.

Tot mai mulţi salariaţi ai UEF Motru au depus în ultima perioadă acţiuni în instanţă împotriva societăţii pentru a dobândi drepturile de care au fost privaţi timp de doi ani. „Este vorba de diurnele de delegaţie pe perioadele când au fost plecaţi pe teren, de 20 de lei pe zi, bonuri de masă, drepturi care erau prinse în Contractul Colectiv de Muncă. Până acum au făcut acţiuni în instanţă salariaţii care sunt afiliaţi la Sindicatul Sondorul. Acum facem şi noi. S-au înmulţit banii, din 2012, 2013, în 2014. Când a fost schimbat domnul Cojocaru deja erau o grămadă de bani de dat. Am avut o discuţie în Consiliul de Administraţie, au spus că nu mai pot da aceste drepturi pentru că au fost prinse în bugetele anilor 2012, 2013, 2014 şi numai cu o hotărâre judecătorească se pot lua aceşti bani. În 2014 s-a dat o parte din diurnele de delegaţie”, a declarat Cristina Rădulescu, preşedintele Sindicatului Salariaţilor din UEF Motru.

Printre salariaţii societăţii care au cerut recent aceste drepturi în instanţă se numără: Emil Stan, Florin Petrescu, Iulian Vrenicu, Nicolae Gheorghe Chircu, Gheorghe Busoniu şi Eugenia Buşoi. Acţiunile au fost depuse la Tribunalul Gorj şi nu au primit deocamdată termen de judecată.

În Contractul Colectiv de Muncă pe anul 2015 nu au mai fost prinse tichetele de masă, mai spun sindicaliştii. Aceştia mai spun că nu se înregistrează restanţe prea mari la plata salariilor. „Din ce am înţeles, zilele acestea  o să luăm lichidările pe luna septembrie”, a mai spus Cristian Rădulescu.  

Circa 85 de persoane prestează activitate în cadrul UEF Motru. Unitatea se confruntă în prezent cu mari probleme financiare. Conducerea CE Oltenia, care este acţionar majoritar, vorbea săptămâna trecută de posibilitatea intrării în insolvenţă a UEF Motru.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: