Ultima iarnă cu şedinţe pe holul primăriei la Bumbeşti Piţic

Consilierii din Bumbeşti Piţic nu vor mai fi nevoiţi să-şi ţină şedinţele pe holul primăriei în iarna viitoare. Asta pentru că pe lista de priorităţi a edilului local se află amenajarea unei săli de şedinţe într-o clădire nouă ce va fi alipită primăriei. Pentru realizarea construcţiei au fost deja prevăzuţi bani în bugetul local. Investiţia vine după ce anul trecut s-au făcut modernizări interioare şi exterioare ale sediului primăriei.

Dacă pe timpul verii consilierii locali din Bumbeşti Piţic se reunesc în Căminul Cultural, pe perioada sezonului rece şedinţele se ţin în holul primăriei din cauza frigului. „În Primăria Bumbeşti Piţic nu a existat niciodată o sală de şedinţă. Pe timpul iernii suntem nevoiţi să ţinem şedinţele pe holul instituţiei, pentru că în Căminul Cultural este foarte frig, sala fiind foarte mare ar trebui să facem focul cu două-trei zile înainte pentru a o putea încălzi şi s-ar consuma foarte multe lemne”, a declarat Michy Nioaţă, primarul comunei Bumbeşti Piţic. Deşi bugetul local este foarte mic în acest an, edilul local a găsit fonduri pentru a construi o sală de şedinţă. „În primul rând, vreau ca în acest an să construim un corp de clădire, alipit lângă primărie, unde să amenajăm o sală de şedinţe. Trecerea în sala de şedinţe se va face prin primărie. În actualul sediu nu avem nici un birou liber care să permită transformarea într-o sală de şedinţă. Ca atare, vom construi un corp nou. Pentru acesta am alocat în bugetul local aproximativ 40.000 de lei. Lucrările vor fi demarate în vară şi sperăm ca începând cu iarna viitoare să avem o sală de şedinţă aşa cum au alte primării”, a menţionat primarul Nioaţă.

MODERNIZĂRI

Anul trecut, autorităţile locale au investit aproximativ 8.500 de euro în înlocuirea acoperişului, cât şi reabilitarea exteriorului şi interiorului clădirii. „Înainte de a moderniza sediul primăriei am refăcut gardul. Lucrările de reabilitare a clădirii primăriei au vizat înlocuirea acoperişului, tavane de rigips, precum şi vopsirea interiorului şi exteriorului. De asemenea, am înlocuit mobilierul. Până anul trecut, toate dulapurile din primărie erau vechi, din fier.  Dacă ne vor mai rămâne bani după amenajarea sălii de şedinţe, intenţionăm să lăcuim tot parchetul din primărie pentru că e vechi şi trebuie şlefuit”, a declarat primarul de la Bumbeşti Piţic.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: