Ultima zi de depunere a declaraţiilor

Astăzi este ultima zi în care gorjenii mai pot depune declaraţiile de venit aferente anului trecut. Pentru a veni în sprijinul celor care au lăsat pe ultima sută de metri această sarcină Direcţia de Finanţe Publice Gorj a prelungit programul, ghişeele fiind deschise până la ora 20. Amenzile pentru nedeclararea veniturilor sunt cuprinse între 10 şi 100 de lei.

Contribuabilii, persoane fizice, care în decursul anului 2009 au înregistrat şi alte venituri în afară de salariu cum ar fi: venituridin  activităţi comerciale respectiv fapte de comerţ, prestări de servicii, altele decât cele din profesii libere, precum şi practicarea unei meserii, inclusiv din activităţi adiacente; profesii libere  respectiv exercitarea profesiilor medicale, de avocat, notar, auditor financiar, consultant fiscal, expert contabil, contabil autorizat, consultant de plasament în valori mobiliare, arhitect sau a altor profesii reglementate, desfăşurate în mod independent, în condiţiile legii; drepturi de proprietate intelectuală respectiv brevete de invenţie, desene şi modele, mostre, mărci de fabrică şi de comerţ şi procedee tehnice, know-how, drepturi de autor şi drepturi conexe dreptului de autor şi altele asemenea. De asemenea trebuie să declare veniturile la Finanţe toţi cei care au câştigat bani din închirierea unor bunuri, agricultorii care şi-au vândut recolta precum şi cei care au avut de câştigat din operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe bază de contract. Pentru a nu se ajunge în situaţia ca zeci de persoane să fie sancţionate pentru că nu au depus aceste declaraţii, o parte din angajaţii Direcţiei de Finanţe Publice Gorj vor face ore suplimentare „Am hotărât să prelungim programul până la ora 20 pentru că amenzile pentru cei care nu depun formularul 200, respectiv declaraţia de venit aferentă anului trecut sunt cuprinse între 10- 100 de lei, iar pe vremurile astea de criză nu cred că îi convine cuiva să mai plătească şi amenzi”, a precizat Ion Cupă, directorul coordonator al DGFP Gorj. Formularele pot fi descărcate de pe Internet sau pot fi luate direct de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice.

FORMULARUL 230

Tot astăzi este ultima zi pentru depunerea formularului 230 cu privire la redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit datorat statului în anul 2009. Cei care vor ca aceşti bani să ajungă la biserici, ONG-uri sau şcoli pot anunţa Direcţia de Finanţe Publice Gorj până la ora 20.

Vizualizări: 79

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: