Ultimele verificări dau speranţe la Energia Pandurii

Meciurile de verificare din acest weekend susţinute de Energia Pandurii în compania echipei Potaisa Turda au fost un prilej de verificare pentru jucătorii lui Liviu Andrieş înaintea primei confruntări oficiale a acestui an, cea cu HCM Constanţa. Energia s-a impus cu 39-28(18-13) în primul joc şi cu 40-34(19-21) în cel de-al doilea, Păiuş, Florea, Udriştoiu şi Giotoiu fiind cei mai buni marcatori ai gazdelor.

Antrenorul Liviu Andrieş a avut ocazia să testeze cu această ocazie şi tinerii cooptaţi la echipă de la liceul sportiv pe i-a folosit în absenţa jucătorilor de bază, o mare parte din ei având încă probleme medicale după ultimul turneu de verificare. „Cu Turda a fost un test bun, ţinând cont şi de ce echipă am avut la acest meci, cu doar şapte jucători, eu zic că a fost un test reuşit”, a concluzionat tehnicianul Energiei apreciind că echipa stă bine din punct de vedere fizic şi pregătirea a avut efectul scontat. Singura problemă rămân accidentările de care Andrieş nu vrea să mai aibă parte în retur având în vedere şi lotul destul de subţire de care dispune: „Să sperăm că nu vom mai avea accidentări şi pană la urmă să avem 15 jucători valizi. Pregătirea bună şi dorinţa băieţilor de a arăta că se poate prin muncă, dăruire şi schimbarea atitudinii, a dus la rezultate bune în pregătire”.

Eşec pentru Energia în deplasarea de la Piteşti

Energia Rovinari a pierdut meciul programat în această etapă la Piteşti, scorul partidei cu BCMU fiind 83-75 pentru gazde, pe sferturi 23-24, 16-13, 28-19, 16-19. Pentru formaţia gorjeană Darby a fost cel mai bun marcator cu 21 de puncte, urmat de Troupe cu 16 puncte. În urma acestui rezultat piteştenii au şanse mai mari de a ajunge la play-off având deja cu un punct mai mult decât Energia care se află pe locul opt în acest moment. Chiar dacă teoretic şi Energia mai are şanse gorjenii trebuie să se lupte şi cu arbitrajele defavorabile, după meciul de la Piteşti preşedintele Marius Vlaicu acuzând maniera de arbitraj şi anunţând că va depune un memoriu la federaţia de baschet.

Vizualizări: 80

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: