UM Sadu lărgeşte Parcul Industrial

Uzina Mecanică Sadu este printre putinele unităţi de stat care mai funcţionează în parametri buni în perioadă de criză financiară. Mai mult decât atât, în momentul de faţă există un program de reorganizare, care presupune lărgirea parcului industrial, iar în viitorul apropiat se vor face şi angajări.

Prin programul de reorganizare existent va fi lărgit parcul auto. Marcel Hoară spune că cele 40 de ha nu mai sunt necesare uzinei şi vor folosi parcului industrial. În momentul de faţă se vorbeşte de un plan investiţional bine pus la punct care să vină în ajutorul autorităţilor locale din Bumbeşti Jiu şi nu numai. „Vrem ca UM Sadu să fie un sprijin pentru autortăţile locale şi pentru toate familiile de aici pentru că majoritatea îşi câştigă o pâine de la această uzină. Şi vorbim nu numai de localnicii din Sadu, ci şi de angajaţii din localităţile învecinate, cum sunt Crasna, Schela şi Muşeteşti“, a spus Hoară. „Uzina Mecanică Sadu cred că este singura unitate de stat care mai face angajări şi care păstrează şi actualii angajaţi.  Nu pot să spun acum câte persoane vor fi angajate, ştiu doar că vor avea un contract de muncă pe o perioadă determinată şi pe parcurs vom încerca să le păstrăm“, a mai declarat administratorul special al UM Sadu.

Se investeşte în aparatură

La UM Sadu a început deja un plan investiţional, iar prioritar este investirea în echipamentele tehnologice. Acest gen de investiţii nu a mai fost realizat din 1990. „Anul acesta continuăm retehnologizarea echipamentelor. Vrem să îmbunătăţim condiţiile de lucru, care în opinia mea sunt cele mai importante pentru  productivitate. Oamenii trebuie să lucreze în condiţii optime şi cu siguranţă se vor vedea şi rezultate mai bune“, a declarat Marcel Hoară.

Marcel Hoară spune că vrea să aducă investitori şi la Sadu 2. Există deja o firmă care şi-a exprimat dorinţa de a investi.

Vizualizări: 88

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: