Umanizarea Hollywood-ului

Dacă nu ați văzut ceremonia din 2014 a Oscarurilor, e musai s-o vedeți, măcar în reluare. Probabil, după ce-o veți termina de văzut, veți vrea s-o mai vedeți o dată. Ellen DeGeneres (gazda show-ului) este autoarea unui moment care va fi cu siguranță consemnat în cărțile de istorie a cinematografului. A fost momentul în care Hollywood-ul a coborât printre pământeni.

S-o spunem sincer: nu am crezut vreodată că Hollywood-ul ar fi pe aceeași planetă cu noi. Toate superstarurile alea trăind în același loc, într-un cartier plin de verdeață și case albe, cu mare la un capăt, munte la celălalt și cerul mereu albastru deasupra? Dar ăsta nu poate fi un oraș. Ăsta e Raiul.

Ei bine, la Oscarurile de anul ăsta, ăștia din Rai au arătat că sunt ca noi. Oameni normali care se distrează împreună. Foarte relaxați, în ciuda costumelor și rochiilor alea scumpe, eroii noștri de la micul și marele ecran au mâncat pizza, au cântat, și-au făcut selfie-uri cu telefonul, au dansat, au râs ca proștii și au făcut chetă să plătească pizza pe care (da, chiar așa!) Ellen a comandat-o la sala unde s-a ținut ceremonia. Ah, expresia băiatului cu pizza a fost de milioane, când s-a trezit că tocmai a livrat trei pizze mari lui Brad Pitt, Kevin Spacey, Meryl Streep, Jennifer Lawrence, Angelina Jolie, Sidney Poitier, Martin Scorsese și Leonardo di Caprio, asta ca să îi înșir doar pe ăia care au mâncat o felie.

Foarte bune și poantele, și numerele muzicale (Pink a ridicat sala în picioare cu un cover fabulos după Somewhere Over the Rainbow), și discursurile (impecabile, chiar și ale celor câștigători de premii mai puțin importante) și tot. A fost magie și, mai ales, a fost realitate. Lumea avea nevoie de asta. Măcar de s-ar fi uitat și Putin la Oscarurile astea. Cum să-ți mai ardă de război când o vezi pe Meryl Streep rânjind la un selfie, cu o felie de pizza în mână?

Cine a câștigat, întrebați? Chiar nu mai contează, dar după mine faptul că Spike Jonze a luat Oscar pentru povestea din Her este încurajator pentru omenire.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: