Un angajat a lăsat UATAA Motru fără 40 de miliarde

Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA) Motru este singura unitate de acest tip din ţară care nu va beneficia de ajutor de stat. Toate celelalte CET-uri din ţară vor primi astăzi, la rectificare, suma de 1650 de miliarde de lei vechi ajutor de stat. UATAA Motru ar fi trebuit să primească 40 de miliarde, dar a fost declarată neeligibilă pentru că, dintr-o eroare, un angajat a scris pe formular că cifra de afaceri a societăţii depăşeşte 100 de milioane de RON pe an, deşi aceasta este puţin peste 10 milioane RON. Un zero adăugat din greşeală va lăsa societatea fără ajutor de stat.

Guvernul va adopta astăzi în şedinţa de guvern rectificarea de buget. Potrivit proiectului de buget, CET-urile vor beneficia de un ajutor de stat de 165 de milioane de RON (adică 1650 de miliarde de lei vechi). UATAA Motru este singura societate de acest tip din ţară pentru că angajaţii care au depus documentaţia au menţionat eronat o cifră de afaceri imensă. O greşeală de redactare a făcut societatea neeligibilă.

Deputatul de Gorj, Severus Militaru, a încercat ieri să găsească o soluţie de ultim moment pentru a repara greşeala: „UATAA a transmis date eronate şi anume cifra de afaceri. Dacă cifra de afaceri este peste 100 de milioane de RON nu se încadrează în această schemă de ajutor de stat. Ei au greşit. Am fost cu domnul Manţog, ne-am interesat şi am solicitat sprijin şi acum ni s-a promis că azi se va încerca în şedinţa de Guvern să prindă şi UATAA cu o anumită sumă. Sperăm să fie bine, am vorbit şi cu dl. Blaga şi cu dl. Videanu şi ei vor să ne ajute”.

Ionel Manţog a spus că este foarte dificil să se mai schimbe ceva în ultima zi: „Din păcate am aflat foarte târziu de această problemă. Acum, ca să dai la UATAA Motru 40 de miliarde trebuie luat din altă parte şi nu este simplu deloc. Mai sperăm ca, în cadrul sumei deja aprobată ca ajutor de stat, de 1650 de miliarde de lei vechi, să se ia câte ceva de la alte CET-uri ca să primească şi UATAA câteva miliarde. Din păcate, suma putea să fie de 1690 de miliarde, dar undeva s-a făcut această greşeală. Cu aceşti bani UATAA îşi putea plăti o parte din datoriile SNLO, care mai departe făcea plăţi către buget…”.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: