Un angajat de la CE Oltenia, mort prin electrocutare

Un bărbat de 51 de ani, angajat la CE Oltenia, a murit ieri dimineaţă la locul de muncă. Marinică Buldui a lucrat 30 de ani la Cariera Peşteana şi în luna iunie fusese forţat să plece la Unitatea de Mentenanţă. Liderul sindical Dan Pîrvulescu a povestit că omul încerca de ceva timp să revină la Peşteana. În ultimă instanţă el ajunsese la un lider PSD care-i promisese că-l ajută să plece de la Mentenanţă. Nu a mai apucat ziua aceea. Acesta este al doilea accident în numai o săptămână. La Roşiuţa un bărbat de 36 de ani a ajuns la spital cu picioarele strivite de un buldozer.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a confirmat accidentul de muncă de la Cariera Gîrla. „A intrat în celula de alimentare a unui excavator de la Cariera Gîrla, s-a electrocutat. Se pare că era într-o revizie programată. Evenimentul s-a propus la 10.10, iar decesul a survenit la 11.10”, a explicat George Romanescu,  inspectorul şef al ITM Gorj.

Bărbatul care a decedat era căsătorit, avea doi copii şi lucra de 30 de ani în minerit. Surse sindicale au precizat că ar mai fi fost şi două persoane cu arsuri uşoare. Întrebat dacă au mai fost şi alte victime, George Romanescu a răspuns că: „Se pare că este singura persoană care a decedat“.

Pîrvulescu: Încerca să plece de la Mentenanţă

Marinică Buldui a ajuns la Mentenanţă acum trei luni şi jumătate, fiind obligat de şefi să semneze actul adiţional. Liderul sindical Dan Pîrvulescu a atacat virulent conducerea. El spune că Buldui a fost pe lista celor 11 membri de sindicat ai săi care au ajuns la Mentenanţă. Liderul spune că bărbatul de 50 de ani era foarte supărat de transferul de la Peşteana şi încă făcea demersuri să revină. „A fost membrul meu de sindicat. E dintre băieţii care au fost stresaţi cinci luni până să fie trimis la mentenanţă. Nu e singurul pe care l-au omorât. De la mine au fost forţaţi 11 oameni şi i-au stresat luni de zile să plece la Mentenanţă. Ei asta nu înţeleg, că oamenii sunt stresaţi şi vin la lucru ca la ghilotină. Nu-l văd bine pe Ciurel. Cred că zilnic mii de mineri îl blestemă“, spune Pârvulescu.

Liderul de sindicat era afectat de anunţul morţii lui Buldui pentru că spune că înainte cu două-trei minute vorbise cu cineva despre el. „Chiar vorbisem cu cineva, cu două minute de el. Ce mai face Marinică, nu a mai reuşit să vină înapoi. Îmi spunea că vorbise cu cineva şi îi promisese că-l aduce înapoi la Peşteana că nu-şi mai găseşte liniştea. În instalaţiile electrice nu au ce căuta oameni stresaţi. Dar ei ce ştiu, că nu au făcut nimic în viaţa lor?“, a mai spus Dan Pârvulescu.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: