Un atlet gorjean a devenit vicecampion mondial

Echipa de juniori a României a câştigat medalia de argint la Campionatul Mondial de Alergare Montană, de la Premana (Italia), o performanță extraordinară pentru atletismul românesc. Din delegaţia tricolorilor a făcut parte şi atletul de la CS Pandurii Târgu Jiu, Adrian Garcea, antrenat de Ion Bură.

La cea de-a 33-a ediție a WMRA World Mountain Running Championship 2017 au participat 35 de națiuni, adică cei mai puternici 320 alergători montani de pe toate continentele. „Echipa de juniori a României, alcătuită din Rusu Dorin, Bularda Gabriel, Garcea Adrian și Herman Peter a obținut argintul în cursa pe echipe, primul loc fiind ocupat de Uganda, iar cel de-al treilea de echipa Italiei”, a anunţat Federația Română de Atletism. Antrenorul Bură a spus că vicecampionul mondial la juniori, Adrian Garcea, va participa, duminică, 6 august, la Campionatele Naționale de juniori de la București, după care se va pregăti pentru Campionatele Europene de Cros, ce se vor disputa în luna decembrie, în Slovacia.

Andreea Pușcu, o altă atletă din Gorj, se află acum la Complexul Sportiv Piatra Arsă din Munții Bucegi, acolo unde se pregătește pentru Jocurile Mondiale Universitare, ce se vor desfășura în perioada 25-28 august, în Taipei, capitala Taiwanului. Este una dintre cele mai mari competiți organizate vreodată, la toate sporturile. 12.000 de participanți vor fi prezenți. Pușcu va reprezenta de această dată Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu (UCB) Jiu și face parte din cei 12 sportivi români prezenți la această mare întrecere sportivă. 

Vizualizări: 223

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: