Un concediat din trei ar putea fi angajat la Minprest

Divizia Minieră a identificat 310 persoane care au fost concediate de la firmele sindicatelor, deşi obţinuseră slujbele după ce au acceptat să fie expropriaţi de compania minieră. Directorul de resurse umane din CE Oltenia, Ion Răuţ, a spus că pentru aceştia se caută soluţii de reangajare, cel mai probabil la Minprest, dar că durează câteva luni până când vor fi găsite soluţii pentru reintegrarea acestora în sistem. Pe de altă parte, alte 600 de persoane, concediate tot de la Olservmin, Sind Jilţ sau alte firme ale sindicatelor, vor rămâne în şomaj, dacă nu îşi vor găsi de lucru pe cont propriu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a cerut administraţiei CE Oltenia ca până la 15 septembrie să găsească soluţii pentru reangajarea celor care au fost expropriaţi, precum şi a celor care au probleme sociale, cum ar fi că sunt unici întreţinători de familie.

Sind Jilţ a intrat în faliment, iar Olservmin este în reorganizare judiciară, ambele societăţi cerând insolvenţa, după ce Complexul Energetic Oltenia a renunţat la serviciile acestora.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: