Un copil de 2 ani a căzut în canal din vina părinţilor

Părinţii unui copil de numai doi ani riscă să fie decăzuţi din drepturile părinteşti dacă se dovedeşte că se fac vinovaţi de lovirea fiului lor. Copilul a fost lăsat în grija fraţilor mai mari şi a căzut într-un canal. Micuţul s-a ales cu un traumatism cranio-facial, iar poliţia şi reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială încearcă să stabilească acum dacă incidentul s-a produs din neglijenţa părinţilor.

Băiatul are numai 2 ani şi face parte dintr-o familie cu patru copii, ai căror părinţi trăiesc în concubinaj întru-un cartier din Târgu-Jiu. Miercuri seara, copilul cel mic a fost lăsat la joacă în grija fraţilor mai mari şi a căzut într-un canal. A suferit leziuni grave la nivelul feţei şi a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu unde a suferit o intervenţie chirurgicală. „Copilul a fost transportat la Spital imediat ce a fost scos din canal. I s-a acordat primul ajutor, i s-au curăţat rănile pe care le-a avut la nivelul feţei, a suferit şi o mică intervenţie chirurgicală plastică, iar acum este în afara oricărui pericol, internat în spital cu mama lui. Diagnosticul este de traumatism cranio-facial”, spune Ninela Gruia, director adjunct Direcţia de Protecţie a Copilului Gorj.  

Oamenii legii au fost cei care l-au scos pe micuţ din canal şi au deschis o anchetă în acest caz. „Poliţiştii de la ordine şi siguranţă publică au intervenit pentru scoaterea copilului din canalul lăsat neacoperit în care a căzut. Din primele cercetări se pare că accidentul soldat cu rănirea copilului s-a produs din culpa părinţilor. Noi am înaintat actele Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului pentru a dispune măsurile legale”, spune Daniel Tică.

ANCHETĂ

Şi reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului încearcă să afle cum s-a produs incidentul. „Noi am deschis o anchetă în acest caz. Doi angajaţi din cadrul Direcţiei fac o anchetă socială, pentru a vedea exact ce s-a întâmplat cu micuţul. Dacă se stabileşte prin acte că părinţii l-au neglijat şi ei sunt de vină, putem dispună măsura decăderii acestora din drepturile părinteşti”, a declarat Ninela Gruia.

REFUZ

Copilul este internat în Secţia de Chirurgie alături de mama sa care a refuzat să dea explicaţi cu privire la cele întâmplate. „Nu vreau să vorbesc nimic. Nu vă spun nimic. Dacă nu mă lăsaţi în pace fac crimă”.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: