Protest la Avi Instant. Angajaţii au reuşit doar o penalizare la salariu

Angajaţii societăţii Avi Instant au ieşit ieri în stradă, nemulţumiţi că nu şi-au mai primit salariile de două luni. Gestul acestora nu a atras decât sancţiuni din partea conducerii. Atunci când în sfârşit vor fi plătiţi, ziua de ieri nu va fi trecută la leafă. Administratorul a promis că în zilele următoare oamenii îşi vor primii salariile.

Aproape 40 de angajaţi de la societatea târgujiană Avi Instant au recurs ieri la un protest spontan, nemulţumiţi de faptul că de două luni nu şi-au primit salariile. Deşi un angajat al societăţii câştigă în medie cinci milioane de lei vechi pe lună, nici aceşti bani nu i-au mai luat în ultimele luni. Disperaţi  că nu mai au cu ce să se întreţină sau să-şi achite datoriile, angajaţii au refuzat să mai intre la locurile de muncă şi nu o vor face decât atunci când îşi vor primi banii. Cu lacrimi în ochi, o angajată a societăţii a mărturisit că nu mai are cu ce să trăiască. „Eu sunt foarte bolnavă, nu am cu ce să-mi cumpăr nici medicamente. Am făcut datorii pe la toate magazinele de la care cumpăram cele necesare, dar acum nici de acolo nu-mi mai dă nimeni nimic pentru că nu am cu ce să plătesc datoriile. Nu mai am nici cu ce ajunge la serviciu. Vin de la Pojogeni şi dau 3 lei dus, 3 lei întors. Nu mai am de unde său dau banii pe navetă. Eu una dacă nu îmi dau banii nu mai vin la serviciu”, susţine o salariată a societăţii.

Societatea în insolvenţă

Pentru că au protestat, angajaţii societăţii vor suporta repercusiunile. Reprezentanţii societăţii Avi Instant susţin că vor penaliza la salariu angajaţii care nu au intrat la serviciu. Din cauza acestui protest, un export de carne a fost pus în pericol. Cât priveşte problema arzătoare pentru angajaţi, aceştia îşi vor primi salariile în cel mai scurt timp, susţine administratorul societăţii. „Uitaţi tirul acolo. Stă să fie încărcat pentru export. Ei au semnat un contract şi au ştiut ce semnează. Nu lucrează cu fiare, lucrează cu carne vie, iar aici nu avem timp de aşa ceva. Pot să vă spun că pe stoc avem tone de carne nevândută. Nu e vina noastră că nu există cerere şi nici a dumnealor evident, dar vorbim de o societate aflată în insolvenţă. Nu avem de unde să le dăm banii, iar acum când avem de onorat un transport, nu lucrează. Conform contractului pe care l-au semnat, această zi nu le va fi plătită. Le vom da şi salariile cât de curând, le-am spus deja acest lucru”, susţine Ana Secotă, administrator Avi Instant.

CONTROL

Angajaţii au cerut şi sprijinul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, care a trimis o echipă de la serviciul Securitate şi Sănătate în Muncă pentru a efectua verificări. Aceştia au dispus ca în cel mai scurt timp angajaţii să-şi primească banii.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: