Un dascăl gorjean şi-a pus ştreangul de gât

Un dascăl din Târgu Jiu s-a spânzurat ieri dimineaţă din motive neelucidate complet. Acesta şi-a pus ştreangul de gât, deşi tocmai îşi refăcea viaţa după ce mai bine de un deceniu şi jumătate chinuise alături de soţia sa grav bolnavă şi decedată anul trecut, principalele sale probleme fiind acum actele pe nişte terenuri.
 Toma Brelea avea 62 de ani şi lucra în cadrul Direcţiei pentru Protecţia Copilului Gorj, având sub supraveghere mai mulţi minori. El şi-a pus capăt zilelor înainte de a pleca la muncă. Bărbatul locuia în zona Romaneşti şi avea două fete în gazdă, lor fiindu-le lăsat un bilet prin care preciza că se află la şopron. Trupul neînsufleţit al acestuia a fost găsit după câteva minute, poliţiştii neavând suspiciuni cu privire la cauzele morţii. "Din primele cercetări reiese că bărbatul a lăsat un bilet prin care scria că se află în şoprul din gospodărie, fără a lăsa alte indicii. Biletul a fost găsit de una din cele două fete aflate în gazdă, care a anunţat pe altcineva şi care l-a descoperit pe bărbatul sinucigaş. Din primele cercetări nu sunt indicii cu privire la posibile acte de violenţă, aşteptăm raportul medicilor legişti pentru a elucida împrejurările şi cauzele care au provocat acest deces", afirmă purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, inspectorul principal Daniel Tică.
 Decesul lui Toma Brelea i-a surprins atât pe vecini, cât şi pe foştii colegi de serviciu, cu toţii declarând că acesta era o persoană deosebită. Informaţiile vehiculate ieri în legătură cu acest caz arătau că bărbatul ar fi avut probleme cu actele de proprietate pe unele terenuri, chestiuni pe care acum vor trebui să le clarifice urmaşii săi. Unul dintre vecini şi-a dat seama însă ieri dimineaţă că s-a întâmplat ceva, dar a aflat prea târziu pentru a face ceva pentru salvarea dascălului. "Eu de regulă trec dimineaţa pe la el prin curte şi merg la mine la grădină, dar în dimineaţa asta în mod surprinzător nu am fost lăsat. Mi s-a spus de către ginerele dumnealui că este o mică problemă. Am văzut fetele pe care le are în gazdă că au plecat la şcoală şi apoi a venit Poliţia şi dumneavoastră. Nu avea pentru ce să facă el aşa ceva. Avea o prietenă cu care vroia să se recăsătorească, investise aici peste 300 de milioane ca să refacă locuinţa, a schimbat mobilierul, nu cred că făcea el aşa ceva", spunea Gheorghe Andronache.
 
 Apreciat de toată lumea

 Fostul dascăl a fost apreciat mai ales pentru faptul că timp de 16 ani şi-a îngrijit soţia bolnavă, aceasta decedând în urmă cu un an. "Nu pot să cred aşa ceva. Vecinii ăştia au avut numai necazuri de când îi cunosc eu. El era un om deosebit şi a pătimit atât cu fosta soţie, care a murit anul trecut. Acum dacă mai făcu şi el aşa ceva..., dar nu pot să cred, nu cred că i s-a putut întâmpla aşa ceva. Era un om extraordinar, deosebit, ne pare rău să aflăm aşa ceva", spunea una dintre vecinele cu care am discutat despre cazul respectiv. 
 Fostul dascăl mai avea puţin şi se pregătea să iasă la pensie, decizia sa de a se sinucide fără a lăsa în urmă o explicaţie uimindu-i şi mai mult pe cei care l-au cunoscut. Vestea a picat ca o bombă şi la Direcţia pentru Protecţia Copilului, acolo unde acesta era cunoscut. Directorul adjunct al instituţie, Nineta Gruia, ne-a precizat că nimic din comportamentul fostului său coleg nu lăsa să se întrevadă un astfel de deznodământ, nimeni neexplicându-şi care să fi fost problemele personale care să îl împingă pe dacăl la un asemenea final nefericit.
 


Vizualizări: 181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: