Un elev susţine că a încasat-o de la poliţişti

Inspectoratul Judeţean de Poliţie face verificări la postul din Bumbeşti Jiu, după ce un adolescent s-a plâns de faptul că ar fi fost lovit de "organele" de aici. Ancheta are loc pe fondul unui scandal produs vineri de dimineaţă în apropierea postului, protagoniştii fiind câţiva elevi din localitate şi o patrulă formată dintr-un poliţist şi doi agenţi ai Poliţiei Comunitare. 

Unul dintre minori, în vârstă de aproape 17 ani, îi acuză pe oamenii legii că l-au dat cu capul de calea ferată şi l-au bătut, poliţiştii negând şi spunând că, de fapt, ei au fost atacaţi cu pietre şi cutii de bere, minorii venind de la un chef din zona Vişina. Incidentul s-a produs după miezul nopţii, Andrei recunoscând că el şi vreo câţiva amici de-ai săi se întorceau de la o petrecere de la unul din localurile existente în zona intrării în Defileul Jiului. El spune că, la un moment dat, au apărut poliţiştii şi au început să îi ia la bătaie pentru a-i duce la secţie pe motiv că ar fi aruncat cu pietre şi ar fi spart un geam. "Eu cu prietenii mei veneam pe calea ferată. Eram mai mulţi şi când au venit poliţiştii unii au fugit, iar noi, ştiind că nu am făcut nimic am rămas acolo. Pe mine m-au dat cu capul de calea ferată şi apoi ne-au dus la sediu, unde ne-au cerut să recunoaştem că am dat cu pietre şi am fi spart un geam. Ulterior am înţeles că unul din grup ar fi spart un geam, dar eu nu ştiu despre ce era vorba. La secţie ne-au băgat în camere separate şi au început să ne lovească. Pe mine m-au lovit şi la cap şi la picioare şi la coaste. Au dat mai ales cu pumnii, dar nu foarte tare ca să lase urme vizibile. Ziceau să recunosc faptul că am aruncat cu pietre după ce m-aşi fi îmbătat la Vişina. Am fost acolo la un chef, că vine vacanţa, dar dacă am băut două beri e mult", spune minorul.
 Băiatul a fost adus de rude la unitatea de primire urgenţe a Spitalului Judeţean Târgu Jiu. Acestea au cerut ca Poliţia să vină cu o fiolă acolo şi să îl testeze pe Andrei în prezenţa lor pentru a dovedi dacă acesta a consumat sau nu alcool. "Nu ştiu, poate o fi băut o bere, că venea de la petrecere, dar ştiu că a fost obligat să dea declaraţie că a băut şi că a aruncat cu pietre. Nu i-au făcut test de alcoolemie şi am cerut să vină Poliţia aici la spital ca să le arătăm că nu au dreptate. Am fost refuzaţi şi, astfel, nu putem dovedi în niciun fel că el nu e beat, ci bătut, mai ales că e minor", spunea o mătuşă a băiatului, Cristina Ciobea. Două surori, majore, ale băiatului au venit şi ele la spital, intrigate de cele întâmplate, dar chiar şi aşa nu au reuşit să mişte munţii din loc. Ele au povestit că fratele lor a luat bătaie de la poliţie, urme de violenţă pe corpul său fiind descoperite şi de medicii care l-au îngrijit. "Se văd urmele unor contuzii, are edem la ureche, pe coaste şi la torace, precum şi la piramida nazală. Pot fi urme ale unor lovituri, sigur", spune dr. Liliana Crăciun.
 Polişiştii din Bumbeşti Jiu se apără şi neagă faptul că ar fi fost agresivi cu minorii. Şeful lor, comisarul Nicolae Cârstina, a fost informat despre posibilele incidente, şi, după cercetări sumare, acesta a constatat, că, de fapt, lucrurile ar sta altfel decât a povestit Andrei. "A fost un grup de minori care veneau pe calea ferată şi care, după ce consumaseră alcool, au început să arunce cu pietre înspre sediul postului de Poliţie, ştiind că ofiţerul de serviciu nu poate părăsi zona. Un echipaj de intervenţie s-a deplasat însă la aceştia şi atunci unii dintre minori au început să arunce cu cutii de bere înspre poliţişti. După primele cercetări făcute în cursul dimineţii, nu rezultă că vreun angajat ar fi provocat acte de agresiune asupra minorului respectiv sau a celorlalţi", spune Cârstina.
 IPJ Gorj, chiar şi rămas fără comisarul şef Constantin Nicolescu, a dispus totuşi efectuarea unor verificări mai amănunţite. Minorul care a venit la spital şi-a scos şi el certificat medico-legal pentru a putea depune apoi o plângere la Parchet.


Vizualizări: 79

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: