Un miliard de sporuri pentru consilierii din Turburea

Fiecare consilier local al comunei Turburea trebuie să primească din partea primăriei suma de 81 milioane de lei vechi, contravaloarea sporurilor de dispozitiv pentru perioada 2004-2008. Deşi iniţial instanţa a stabilit că aceştia aveau dreptul la câte 60 de milioane de lei vechi s-a revenit cu o hotărâre judecătorească ce actualizează valoarea în funcţie de inflaţie. Astfel, primarul va trebui să aloce în bugetul de anul viitor aproximativ un miliard. 

Ion Bârcă, primarul comunei Turburea, va  apela Instituţia Prefectului pentru a fi sfătuit în legătură cu demersurile ce trebuie urmate în vederea contestării hotărârii judecătoreşti prin care s-a stabilit dreptul consilierilor de a primi sporurile de dispozitiv pentru perioada 2004-2008. După ce instanţa de judecată a stabilit iniţial cuantumul de 60 de milioane de lei vechi pentru fiecare consilier s-a impus şi actualizarea sumei la rata inflaţiei. Astfel, fiecare consilier al comunei Turburea ar trebui să primească 81 de milioane de lei vechi. Magistraţii au dat câştig de cauză consilierilor după ce fostul primar PSD din Turburea, Teodor Iloiu, a încasat în urmă cu mai mulţi ani sporuri de dispozitiv în valoare de aproape 300 de milioane pe motivul că era funcţionar public. “Din cauza sporurilor încasate de fostul primar au apărut o serie de neînţelegeri <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la Turburea, consilierii locali considerând că sunt îndreptăţiţi să primească 5% din indemnizaţia primarului. Le dau şi eu câte 5 % din indemnizaţia mea adică aproximativ 3 milioane de lei vechi /lună, dar nu 81 de milioane. Astfel, consilierii ar trebui să aloce pentru bugetul de anul viitor suma de 1 miliard de lei vechi pentru ei. Aşa ceva nu se poate întâmpla. Cu aceştia bani s-ar putea face multe lucruri pentru comună. Cu siguranţă voi face recurs”, a declarat Ion Bârcă, primarul comunei Turburea.

DREPTATE

Consilieri locali consideră că instanţa de judecată le-a făcut dreptate fiind îndreptăţiţi să primească aceşti bani în condiţiile în care fostul primar a primit sporuri de dispozitiv şi a avut creşteri salariale. “Deocamdată e cu drept de recurs. E normal să primim aceşti bani dacă primarul a luat creşteri salariale şi sporuri de dispozitiv. Avem dreptul la 5% din indemnizaţia primarului pentru fiecare şedinţă. Deci pe lună ar veni 15%”, a declarat Victor Băran, consilier local PSD.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: