Un munte din Gorj arde de 4 zile

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj luptau şi ieri cu un incendiu declanşat în zona masivului Straja încă de joia trecută.

Accesul la focar este extrem de dificil, de aici şi perioada mare de care au nevoie pompierii pentru a stinge focul. Suprafaţa afectată este de păşune, datorită intervenţiei pompierilor flăcările neajungând la pădurile de brazi din zonă. Focul s-a manifestat şi pe zona administrată de judeţul Hunedoara a versantului Straja, motiv pentru care au intervenit şi pompierii din judeţul vecin pentru a ţine flăcările sub control, la intervenţia de pe zona Gorjului mobilizându-se şi poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean.

„Şi astăzi 03.10.2011, şase ofiţeri şi 54 de subofiţeri din cadrul ISU Gorj se luptă cu flăcările incendiului de vegetaţie uscată din comuna Stăneşti – vârful Straja – Pădurea Cartianu, ce a cuprins aproximativ 50 ha de vegetaţie şi mărăciniş. Incendiul a izbucnit în data de 28 septembrie şi timp patru zile 78 de cadre ale ISU Gorj, alături de personal de la IJJ Gorj, IPJ Gorj, Salvamont Gorj, Ocolul Silvic Runcu şi Obştea Straja – Grivele au intervenit pentru localizarea şi lichidarea incendiului, reuşim localizarea acestuia la liziera pădurii“, a declarat Mihai Avramescu, purtător de cuvânt al ISU Gorj.

Reprezentanţii ISU Gorj au menţionat că nu există persoane afectate de incendiul respectiv, turiştii retrăgându-se din zonă, numărul lor fiind oricum redus, asta şi pentru că noaptea este foarte rece, iar excursiile cu cortul nu mai sunt atractive în această perioadă a anului.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: