Un nou scandal privind redeschiderea spitalului de la Sadu. Vezi despre ce e vorba!

Primele demersurile iniţiate pentru redeschiderea Spitalului Orăşenesc nu au avut rezultate dorite. Deşi cele două proiecte care vizau reluarea procedurii au fost aprobate favorabil în şedinţa Consiliului Local de luni, publicarea anunţului privind asocierea în participaţiune va da naştere unor discuţii controversate între consilieri. O parte a acestora şi-au manifestat deja intenţia de a contesta hotărârea prin care s-a avizat publicarea anunţului într-un ziar local.<-xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Consiliul Local Bumbeşti Jiu a aprobat în şedinţa de luni cele două proiecte care vizează redeschiderea spitalului: aprobarea de principiu a asocierii în participaţiune a oraşului Bumbeşti- Jiu cu o persoană juridică în vederea reluării activităţii medicale la Spitalul Orăşenesc pe componenta spitalizare continuă şi constituirea unei comisii care să aprobe criteriile generale în vederea identificări oportunităţii reluării activităţii medicale. Proiectele au fost avizate favorabil cu 13 voturi din 17. Comisia recent constituită va elabora şi condiţiile generale ale asocierii în participaţiune. Totodată se va ocupa de efectuarea publicităţii şi de primirea ofertelor.

Au aprobat şi acum contestă

Publicarea anunţului privind asocierea în participaţiune va da naştere unor discuţii controversate între consilieri. La doar puţin timp după avizarea demersurilor, o parte a consilierilor s-au interesat în legătură cu modul în care poate fi contestată hotărârea Consiliului Local. “Se pare că vor fi probleme în ceea ce priveşte redeschiderea Spitalului Orăşenesc Bumbeşti Jiu. O parte a consilierilor locali sunt nemulţumiţi de faptul că publicarea anunţului de asociere se va face într-un ziar local, ceea ce este ilegal. Potrivit art. 24 din Legea 178/2010 un astfel de parteneriat se încheie în condiţiile în care anunţul de intenţie va fi publicat pe SEAP şi în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, dacă acel contract de servicii depăşeşte 125.000 de euro”, a declarat Liviu Diaconescu, şeful Serviciului Verificarea Legalităţii Actelor din cadrul Instituţiei Prefectului.

Negocieri

Primarul Constantin Bobaru spune că intenţia majorităţii Consiliului Local este de a putea negocia cu viitorii parteneri. “Asocierea în participaţiune nu se face prin licitaţie publică. SEAP nu primeşte astfel de anunţuri şi ca atare acestea se publică în media locală şi naţională. Asocierea în participaţiune este foarte flexibilă. Vom face aceleaşi demersuri ca în cazul licitaţiei publice, dar nu vom publica nimic pe SEAP întrucât nu vindem şi nu achiziţionăm nimic. Practic, vom intra într-un parteneriat. Interesul nostru este de a putea negocia cu viitori parteneri”, a declarat Constantin Bobaru, primarul oraşului Bumbeşti Jiu. Edilul local a mai precizat că toată procedura va fi foarte transparentă. “Comisia va elabora nişte criterii minimale, ce trebuie îndeplinite de persoanele juridice, care urmează să fie supuse din nou aprobării Consiliului Local. De asemenea, tot Consiliul Local va aviza şi cea mai avantajoasă ofertă. Nu ştiu ce se poate face mai mult de atât pentru a se da dovadă de transparenţă”, a menţionat Constantin Bobaru.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: