Un pacient de la Dobriţa, externat cu Poliţia

Un pacient de 31 de ani le-a dat mari bătăi de cap ieri medicilor de la Spitalul de Pneumoftiziologie de la Dobriţa. Acesta suferă de tuberculoză şi fusese externat de doctorul său ieri dimineaţă pe motiv disciplinar. Pacientul a refuzat însă să părăsească spitalul baricadându-se în salon. La venirea Poliției, bărbatul părăsise deja unitatea spitalicească fără ştirea medicilor.

Pacientul se află în evidențele Spitalului de Pneumoftiziologie de la Dobrița de patru ani timp în care a mai fost internat de nenumărate ori. Ieri însă, doctorul său l-a externat pe motiv disciplinar dat fiind faptul că avea un comportament extrem de agresiv față de personalul medical. ”Este vorba de un pacient de 31 de ani care suferă de tuberculoză inactivă şi căruia i se făcuse externarea ieri dimineață pe motiv disciplinar dar care a refuzat inițial să părăsească spitalul. Acesta este în evidențele noastre de patru ani și a mai fost internat dar nu a mai avut un astfel de comportament”, a declarat Tiberiu Tătaru, directorul Spitalului de Pneumoftiziologie de la Dobriţa.

A fugit de Poliţie

Cert este că Poliția s-a autosesizat în acest caz. Numai că la sosirea polițiștilor, bărbatul părăsise deja spitalul. În momentul în care managerul spitalului a dorit să meargă să discute cu acesta, omul a fost de negăsit. „Iniţial se baricadase în camera în care este cazat. Am mai avut probleme cu el, l-am mai dat odată afară cu Poliţia, am crezut că s-a potolit, dar acum i-am spus că e mai bine să îşi caute alt spital ca să se trateze pentru că aici are şi obligaţii, nu doar drepturi”, spune Tătaru. Pacientul cu pricina a dispărut însă din salonul său şi nu a mai fost găsit apoi, în cameră fiind lăsate toate lucrurile personale pe care le avea.

”Nu cunosc antecedentele acestui bărbat, dacă a fost sau nu deținut. Cert este că la venirea poliției, nu l-am mai găsit în salon, deja plecase”, a mai adăugat Tiberiu Tătaru.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: