Un poliţist local, cercetat pentru instigare la mărturie mincinoasă

Din victimă a ajuns inculpat. Este vorba de un poliţist local care în luna februarie a fost lovit de un şofer nervos. Joiţa Dumitru a ajuns la spital şi pentru a se recupera a avut nevoie de 100 de zile de îngrijiri medicale. Atunci, în cauza a fost întocmit un dosar penal pe numele şoferului pentru ultraj, iar pe timpul anchetei s-a ajuns la concluzia că poliţistul local influenţează martorii şi este cercetat pentru instigare la mărturie mincinoasă.

În luna februarie un poliţist local a fost lovit în timpul serviciului de un autoturism condus de un şofer nervos. Dumitru Joiţa a ajuns la spital cu traumatisme la nivelul membrelor inferioare şi a avut nevoie de 100 de zile pentru a se recupera. Acesta poate demonstra cu acte pentru ca are certificat medico-legal. Atunci, pe numele şoferului a fost întocmit un dosar penal pentru ultraj, iar pe timpul anchetei declaraţiile martorilor s-au schimbat. În acest contest, poliţistul local s-a transformat din victimă în inculpat fiind cercetat acum pentru instigare la mărturie mincinoasă. „Martorii au văzut ce s-a întâmplat, au venit la mine la spital. Le-am spus că o să fie chemaţi ca martori. După ceva timp unul dintre ei m-a sunat să-l împrumut de bani şi i-am spus că nu am. Celălalt a venit la mine să îmi spună că a fost chemat şi începuse să plouă. I-am dat o geacă de-a mea pe care am luat-o de la politia locală cu cinci lei şi anchetatorii au interpretat că l-am mituit să declare în favoarea mea. Nu este adevărat acest lucru”, a declarat Dumitru Joiţa

SLUJBA, ÎN PERICOL

Poliţistul local nu înţelege de ce s-a ajuns în această situaţie pentru că martorii au văzut tot ce s-a întâmplat. Dumitru Joiţa susţine că nici acum nu şi-a revenit complet şi îi este teamă să nu-şi piardă locul de muncă din cauza acestui dosar. „Eu o să merg până în pânzele albe ca să îmi fac dreptate. Eu nici nu sunt recuperat aşa cum trebuie, iar acum risc să rămân şi fără loc de muncă pentru dacă ajunge dosarul la judecătorie eu o să fiu suspendat”, a declarat acesta.

URMĂRIE PENALĂ

Dumitru Joiţa este în acest moment urmărit penal pentru instigarea la mărturie mincinoasă, în dosarul în care şoferul care l-a accidentat este cercetat pentru ultraj. „Dumitru Joiţa este urmărit penal pentru instigare la mărturie mincinoasă pentru că a încercat să influenţeze două persoane care aveau calitatea de martori într-un dosar”, a declarat procurorul Laurenţiu Grecu.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: