Un primar cere despăgubiri de la SNLO

Florinel Țuilă, primarul din Cătunele, vrea să fie despăgubit de SNLO. Acesta a acționat în judecată compania de exploatare a cărbunelui și Mina Motru deoarece casa pe care o deține în Lupoaia a început să se surpe din cauza lucrărilor subterane. Primarul spune că toți oamenii care dețin locuințe în zonă au fost despăgubiți cu sume ce depășesc chiar și un miliard de lei vechi, însă el a cerut doar 500 milioane lei vechi.

Primarul din Cătunele cere 500 milioane lei vechi despăgubiri de la SNLO deoarece casa primită de la bunici a fost afectată de exploatările miniere. Acesta spune că toți oamenii care dețin locuințe în zonă au fost despăgubiți cu sume ce depășesc chiar și un miliard de lei vechi, motiv pentru care a decis să acționeze societatea în instanță. ”Este un proces personal pe care îl am cu SNLO și cu Mina Motru. O casă proprietate personală din satul Lupoaia se află la o distanță de doar 100 metri de zona galeriilor, iar terenul suferă mișcări care produc fisuri la casă. Legea era ca lucrările să nu se apropie la mai puțin de 300 metri de clădiri, dar la noi casele se află chiar și la 100 metri distanță”, afirmă Florinel Țuilă. În zona Valea Vacii, unde deține casa, se mai află încă zece gospodării. ”Toată lumea este afectată pentru că se apropie cu abataje chiar și la 100 metri. Oamenii au câștigat în instanță chiar și peste un miliard de lei, dar eu am cerut doar 500 milioane despăgubiri”, afirmă primarul din Cătunele. La casa care este destul de veche primarul cârpește de zor. ”Nu locuiesc în ea pentru că este destul de periculoasă. Se află în zona Valea Vacii și tot cârpesc la ea”, mai menționează acesta.

EXPERȚI

Primarul a acționat în instanță SNLO și Mina Motru în luna octombrie a anului trecut, iar următorul termen din proces va avea loc la finalul acestei luni. ”Am dat în judecată de anul trecut din septembrie. Am avocat și trei experți. Am cerut experți pentru protecția mea. Eu iau ca valabil ce spun experții, iar dacă ei spun că trebuie cârpită, o cârpesc. Sper ca soluția să fie una favorabilă”, explică Florinel Țuilă.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: