Un primar din Gorj a virat din greşeală zece miliarde în contul unei firme

Primăria comunei Vladimir a pierdut zece miliarde, fonduri guvernamentale. Banii au fost alocaţi pentru asfaltarea unui drum comunal însă nu au ajuns la firma care trebuia. Acum doar cu ajutorul instanţei ar putea fi recuperaţi banii.

Lucrările de modernizare a Drumului Comunal 44 au început în luna mai a anului 2008 şi trebuiau finalizate în octombrie 2009 însă nici până acum drumul nu a fost făcut. Au fost alocate nu mai puţin de 34 de miliarde de lei vechi de la Guvern pentru această investiţie. Din suprafaţa totală de 7,7 kilometri, doar 5 au fost asfaltaţi şi ar putea rămâne aşa din cauza unor neînţelegeri apărute între constructor şi asociatul său.

Mai exact, în 2008 primăria Vladimir a semnat un contract cu firma SC BUILDING CONSTRUCT SRL care se angaja să asfalteze drumul în cauză. Firma a intrat în insolvenţă astfel că a cesionat lucrările, nu şi creanţele,  unei firme din Craiova, SC ERPIA SA.

Primarul a încurcat firmele

Firma a realizat anul trecut o bună parte din investiţie, şi-a primit banii pentru lucrările efectuate şi urma să finalizeze proiectul în acest an. Primăria Vladimir mai avea de plătit firmei în cauză circa 10 miliarde de lei vechi pentru finalizarea lucrărilor. Banii au fost repartizaţi în contul primăriei de către Guvern la sfârşitul anului trecut. Primarul nu a ştiut însă cui să-i dea: firmei BUILDING cu care s-a bătut palma sau firmei ERPIA căreia BUILDING-ul i-a predat ştafeta. Acceptând sfatul unui executor judecătoresc primarul a dat banii firmei BUILDING, iar acum muncitorii de la ERPIA nu mai vor să lucreze pentru că nu şi-au primit banii. „Eu ce să fac am dat banii celui cu care a semnat contractul. Eu sper să termine drumul pentru că altfel nu ştiu ce voi face, nu rămâne decât să apelez la instanţă“, a precizat Aurel Băcanu Vladimirescu, primar comunei Vladimir.

Doar  instanţa de judecată ar putea readuce banii în contul primăriei dacă firma BULDING nu va scăpa de faliment. „Nu ştiu exact despre ce este vorba pot spune doar că firma care a intrat în insolvenţă ar putea continua lucrările asta în cazul în care nu intră în faliment“, a precizat Gheorghe Paraschivu, director la Trezoreria Târgu Jiu.

Localnicii spun că vara drumul e un coşmar, ai nevoie de cizme de cauciuc pentru a-l putea parcurge.

Vizualizări: 230

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: