Un profesor din Gorj nu crede că începe școala în septembrie

Luna septembrie este perioada în care clopoțelul ar trebui să sune în toate școlile din Gorj și nu numai. Este vorba despre începerea noului an școlar, iar până atunci nu mai este mult. Klaus Iohannis, președintele României, a anunțat decizia ca pe data de 14 septembrie să se dea startul unui nou an școlar, fiind luate în calcul trei variante în contextul epidemiologic actual.

Anunțul venit de la șeful statului nu l-a convins pe fostul inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, Ion Ișfan. Acesta este de părere că anul școlar ce stă să înceapă va fi o brambureală.

”Va fi o brambureală  totală, așa cum a fost și până acum cu învățământul românesc. Mi se pare o nebunie totală ceea ce a spus președintele. Nu sunt lucruri care... nu cred că va începe școala pe 14 septembrie. Va fi imposibil ca în orașe să se respecte distanțarea între elevi. Normal era să se aloce 6% din PIB, așa cum prevede legea. Să vină cu propunere de a micșora numărul de elevi din clase, dar asta înseamnă costuri”, a spus fostul inspector general al ISJ Gorj, Ion Ișfan, la Radio Infinit.  

Ministerul Educației  a anunțat cu ceva timp în urmă că va achiziționa circa 250.000 de tablete pentru copiii din familiile defavorizate, tocmai pentru a-i ajuta pe elevi să facă școală online. 

Vizualizări: 1,589

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: