Un singur gorjean a beneficiat de formularul E112

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj a eliberat în acest an doar un singur formular E112. Beneficiarul este un băieţel în vârstă de 10 ani care suferea de o formă rară de cancer şi a avut nevoie de o intervenţie chirurgicală în Italia. Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj susţin că numai cinci gorjeni au solicitat acest formular însă dosarele a patru dintre ei au fost respinse pentru că nu au fost întocmite corect sau nu îndeplineau condiţiile necesare.

Numărul formularelor eliberate de Casa de Sănătate arată că nu e tocmai simplu să obţii un tratament în străinătate, chiar dacă ţi se cuvine. „De la începutul anului noi am eliberat numai un formular E112 solicitat de aparţinătorii unui copil care suferea de o formă mai deosebită de cancer şi nu putea să fie tratat în România. El a plecat la o clinică din Italia pentru intervenţie chirurgicală şi tratament post operator. De la începutul anului am primit cinci dosare însă patru au fost respinse, numai acesta a fost aprobat”, a declarat Cosma Dumitrescu, directorul economic al CJAS Gorj.

Tratamente decontate de Casa de Sănătate

Cosma Dumitrescu susţine că majoritatea din cei care şi-au depus dosarele la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj pentru a beneficia de acest formular au făcut acest lucru după ce s-au internat într-o clinică din străinătate unde au fost trataţi. „Asiguraţii care au nevoie de acest formular trebuie să înţeleagă faptul că nu oricine poate beneficia de el şi sunt nişte paşi care trebuiesc urmaţi şi un dosar care trebuie întocmit. Pe lângă actele de identitate şi toate actele medicale, cei care solicită formularul fie pentru ei sau pentru neamuri trebuie să înţeleagă faptul că un medic dintr-o clinică din ţară, care este în contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, trebuie să-i dea pacientului o adeverinţă prin care specifică clar faptul că boala de care suferă pacientul nu poate fi tratată în nicio clinică din România, iar apoi trebuie să ia legătura cu o clinică dintr-o ţară cu care România are semnat un acord de colaborare şi să ia o aprobare de acolo că pacientul respectiv poate fi tratat şi internat acolo. Acestea sunt lucruri obligatorii şi necesare pentru ca dosarul să fie aprobat. Majoritatea vin la noi fără aceste documente sau când se întorc de la clinica din străinătate unde au fost trataţi iar noi nu putem aproba un dosar aşa”, a spus Dumitrescu.  

Tratamentele prin formularul E112 sunt decontate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Vizualizări: 85

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: