Un Vasile Labă la vremea lui face cât două partide

M-am blocat complet când am citit știrea cu Vasile Labă, primar bistrițean destul de celebru mulțumită numelui cumva predestinat, care a devenit traseist politic. În trecut, a fost Labă la PDL. Acum, Labă s-a mutat la PSD.

Mi-e destul de greu să mai adaug mare lucru. Părerea mea este că Labă ar trebui să treacă din partid în partid până când le bifează pe toate, ca să întineze de-a binelea, centimetru cu centimetru, tot ceea ce înseamnă politică în România. O variantă de luat în seamă ar fi și ca toți politicienii să fie obligați să-și schimbe numele, măcar dacă sunt urmăriți penal. OK, înțeleg, miniștrii sunt mai presus de justiție și parlamentarii la fel, dar dacă tot sunt puși la adăpost de colegii lor penali din Parlament, măcar să sufere, totuși, o umilire socială. Să-i cheme ca pe Labă, doar că mai urât.

Între timp, domnul Vasile Labă cred că a ratat o șansă de aur să intre în PMP în loc de PSD, ca să fie în staff-ul de campanie al Elenei Udrea. Judecând după pozele apărute cu candidata preferată a președintelui, Labă e cel mai bun șef de campanie pe care ni l-am fi putut imagina. Parcă văd și sloganul personal al strategului: ”Vasile Labă: România singuratică, dar optimistă când vede România frumoasă”.

În timp ce câinii latră și labele trec, politicienii își continuă campania într-o veselie generală și, în momentele noastre de paranoia, aproape că ajungem să fim convinși de faptul că sunt toți pe mână și nu prea contează cine iese președinte, de fapt. Sigur, o idee păguboasă. Merită să mergem la vot, măcar și că-l votăm pe Rotaru sau Funar. Să mergi la vot în România e ca atunci când ți-ai rupe coaja de la o bubă din genunchi: doare, dar apoi scapi pentru o perioadă. Dar în ritmul ăsta buba nu se vindecă niciodată.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: