Universitatea Craiova, calificare în Europa League după 26 de ani

Universitatea Craiova a reuşit în această seară prima calificare europeană după 26 de ani. Atunci echipa lui Gică Craioveanu elimina o echipă din Feroe, de o valoare apropiată cu cea a lui Sabail.

Universitatea Craiova nu avea cum să rateze calificarea, în faţa unei echipe azere, înfiinţate acum 3 ani şi aflată la prima participare europeană. La aproape doi ani de la inaugurarea arenei din Bănie nu acesta nu se poate prezenta cu o suprafaţă de joc decentă terenul arătând mai curând a câmp decât a teren de fotbal.

Cicâldău şi Vătăjelu au reapărut în primul 11, iar faţă de formula ideală a Universităţii lipsea numai bosniacul Koljic. Aşadar, cu echipa de bază, cu avantaj din prima manşă şi cu suportul publicului, Craiova nu avea voie să rateze accederea în turul următor.

În prima repriză, alb-albaştrii au tocat singuri iarba arsă în faţa unei echipe care n-a vrut sau n-a putut să rişte ceva, deşi avea nevoie de minim două goluri pentru calificare. Prima ocazie a apărut însă abia în minutul 25, când Kelic a trimis cu capul pe exteriorul barei. A fost prologul pentru golul lui Cicâldău, decarul oltean finalizând din careul mic o acţiune la care mai mulţi coechipieri puteau marca. În finalul primei părţi a venit şi ocazia oaspeţilor, nu pe construcţie, ci pe una din gafele neprovocate ale lui Tiago Ferreira.

În partea secundă golul a venit mult mai repede. Cicâldău a bifat şi un assist înainte să fie schimbat, iar Vătăjelu şi-a punctat şi el revenirea acasă cu o reuşită, pe sub portarul azer. Oaspeţii au părut fără potenţial ofensiv, dar când au prins momentul prilenic au lovit decisiv. Când gazdele începuseră să treacă la „călcâie” şi galeria se ocupa deja de următorul adversar, rivala Dinamo, a venit reuşita superbă a lui Ramazanov, cel care reuşise şi dubla din tur. Oltenii nu s-au trezit şi au mai încasat imediat un gol, nou-intratul Duventru penalizând defensiva lui Papură. Dintr-o postură fără emoţii, Universitatea a tremurat pentru calificare în faţa unor adversari modeşti, de nivelul ligii a doua din România. Echipa lui Papură a ajuns totuşi la 3 victorii în 3 meciuri, toate cu 3-2, fiindcă în ultimul minut Carlos Fortes a cules roadele acţiunii lui Bărbuţ şi a marcat primul său gol în tricoul alb-albastru.

 Universitatea Craiova – FK Sabail Baku 3-2

A marcat: Cicâldău 28, Vătăjelu 54, Fortes 90 / Ramazanov 67, Duventru 69.

Stadion: „Ion Oblemenco”, spectatori: 15.700.

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Martic, Kelic (77 Gardoş), Tiago Ferreira, Bancu – Mateiu, Qaka (70 V. Constantin), Cicâldău (57 Ivanov) – Bărbuţ, Vătăjelu, Fortes. Antrenor: Cornel Papură. Rezerve: L. Popescu – Borţa, Gardoş, Ivanov, Briceag, V. Constantin, M. Roman.

FK Sabail Baku: Bozinovski – Urfan Abbasov (86 Yagublu), Yunuszada, Erico, Rahimov - Cociuc, Baybalayev, Amirguliyev – Miradbulla Abbasov (58 Duventru), Ramazanov, Hamdi (58 Muradbayli). Antrenor: Aftandil Hajiyev. Rezerve: Ahmadov – Manafov, Yagublu, Mirsahib Abbasov, Essien.

Arbitri: Helgi Mikael Jónasson - Johann Gudmundsson, Bryngeir Valdimarsson. Rezervă: Ivar Orri Kristjansson (toţi din Islanda).

Observator de arbitri; Mehmet Murat Ylgaz (Turcia).

Delegat UEFA: Roy Cathcart (Irlanda de Nord).

Vizualizări: 1,388

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: