FRF a anunţat componenţa Ligii 2. Pandurii e înscrisă în noul sezon

Federaţia Română de Fotbal a anunţat marţi componenţa Ligii 2, ediţia 2019-2020, după ce luni a expirat termenul limită de înscriere a formaţiilor care au câştigat sportiv dreptul de a evolua în acest eşalon. Printre participante se va afla şi Pandurii care a achitat taxa de înscriere de 50.000 de lei.

Cluburile care au obţinut dreptul să participe în noua ediţie a campionatului Ligii 2, 2019 - 2020, respectiv cele care s-au salvat sportiv de la retrogradare şi cele care au promovat din eşalonul trei, trebuiau să depună cererea de înscriere în competiţie până luni. Aceasta trebuia să fie însoţită de certificatul de îndeplinire a condiţiilor minime de participare, dar şi să depună în conturile precizate de serviciul financiar al FRF, cu titlul de garanţie financiară, suma de 50.000 lei.

Deşi au fost lansate zvonuri că Pandurii nu se va înscrie pentru că nu ar avea banii necesari pentru garanţia solicitată de FRF, echipa din Târgu Jiu se regăseşte printre formaţiile care vor evolua în Liga 2. Potivit Federaţiei Române de Fotbal, toate aceste demersuri au fost îndeplinite până la termenul limită de toate echipele care au obţinut dreptul să joace în noul sezon al Ligii 2, inclusiv de Sportul Snagov, formaţie despre care s-a spus la finalul sezonului trecut că se va retrage din campionat.

Astfel, componenţa Ligii 2, ediţia 2019-2020, va fi următoarea: Dunărea Călăraşi, Concordia Chiajna, FC Universitatea Cluj, FC Petrolul Ploieşti, Sportul Snagov, Fotbal Club Argeş, Luceafărul Oradea, Metaloglobus Bucureşti, CS Mioveni, ASU Politehnica Timişoara, Daco-Getica Bucureşti, Ripensia Timişoara, AFC UTA Arad, ASSCS Farul Constanţa, Pandurii Lignitul Târgu Jiu, SCM Gloria Buzău, Fotbal Club Rapid 1923, Turris-Oltul Turnu Măgurele, Clubul Sportiv Muncitoresc Reşiţa şi AFK Csikszereda Miercurea Ciuc.

Odată cu aflarea echipelor participante în noul sezon, FRF va organiza miercuri, 17 iulie, la Casa Fotbalului, tragerea la sorţi pentru stabilirea calendarului competiţional al ediţiei 2019 - 2020 a Ligii 2. Evenimentul va avea loc în sala „Nicolae Dobrin”, începând cu ora 12:00, iar clubul Pandurii va fi reprezentat la eveniment de administratorul special Marin Golea.

Noul sezon al Ligii 2 începe pe 3 august 2019 şi se încheie pe 30 mai 2020, exact ca ediţia trecută. Prima parte a sezonului, care are loc în acest an, 2019, se desfăşoară până pe 7 decembrie, atunci când are loc etapa a 21-a, adică a doua a returului. În acest interval sunt programate şi două etape intermediare, pe 16 octombrie (etapa 12) şi 13 noiembrie (etapa 17). Partea a doua a sezonului debutează pe 22 februarie 2020, cu etapa a 22-a, şi se încheie în jurul datei de 30 mai 2020, odată cu disputarea etapei a 38-a. În această perioadă sunt programate tot două intermediare, pe 8 aprilie (etapa 29) şi 13 mai (etapa 35). Noul sezon al Ligii 2 se anunţă unul infernal, cu multe echipe care au ca obiectiv promovarea.

Vizualizări: 939

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: