UNPR se laudă cu primari la Gorj, aceştia nu confirmă…

În plină campanie de găsire a candidaţilor cu care se va prezenta în faţa alegătorilor din Gorj anul viitor, Uniunea Naţională pentru Progresul României a anunţat ieri că nu mai puţin de cinci primari din judeţ s-au înscris în rândurile sale. Şefii filialei au preferat să tacă atunci când au fost chestionaţi despre un astfel de eveniment cu care orice partid s-ar fi lăudat zile în şir, primarii vizaţi negrăbindu-se să confirme informaţia anunţată la nivel oficial chiar de la Bucureşti.        

„Primarul independent al localităţii gorjene Săcelu, Ion Voica, s-a înscris oficial, marţi, 6 septembrie 2011, în Uniunea Naţională pentru Progresul României, după ce în urmă cu 3 săptămâni anunţase că va candida din partea UNPR la alegerile din 2012. …Din judeţul Gorj, primarul PNG al localităţii Teleşti, Romulus Bâldea, primarul PNG al localităţii Dragoteşti, Vili Pasăre, primarul PNL al localităţii Ciuperceni, Dumitru Taloi, primarul PNG al localităţii Arcani, Vasile Popescu, şi primarul PSD al localităţii Vladimir, Aurel Băcanu Vladimirescu, au semnat marţi, 6 septembrie, o declaraţie comună prin care anunţă că vor candida din partea UNPR la alegerile din anul 2012”, se menţionează într-un comunicat de presă oficial al UNPR, făcut public la nivel central.

Neagă un comunicat oficial

Pe parcursul zilei de ieri am încercat să obţinem o confirmare de la primari cu privire la demersurile lor, însă cei vizaţi ori nu au răspuns la telefon ori au fost destul de evazivi, cu excepţia lui Voica, extrem de încântat după ce a dat mâna cu Oprea la Bucureşti. „Am avut onoarea să dau mâna cu ministrul Oprea”, a menţionat Voica, edilul spunând clar că nu discută nimic altceva despre întâlnirea cu noul său idol politic. „Nu discut despre altcineva, decât despre mine”, a spus, sec, primarul UNPR, atunci când a fost întrebat dacă au mai fost şi alţi primari din judeţ prezenţi la întâlnirea cu Oprea. Voica nu a confirmat nici măcar dacă deputatul Dan Morega sau şeful UNPR Gorj, Marius Vlaicu, au participat la discuţii, primarul din Arcani, Vasile Popescu negând categoric prezenţa sa la Bucureşti. „Nu am fost eu la Bucureşti, eu sunt prin Târgu Jiu, am alte treburi”, a menţionat Popescu, acesta neconfirmând intrarea în UNPR. Edilul din Teleşti, în schimb, a precizat că va vorbi despre acest subiect la „momentul oportun”, care cine ştie când va fi în opinia sa. Nici primarul din Ciuperceni, Dumitru Tăloi, nu s-a înscris în UNPR, deşi numele lui apare în comunicatul postat pe site-ul partidului. „Nu am fost la Bucureşti şi nu am semnat nimic cu UNPR. Nu plec din PNL, sunt în PNL din 96, nu plec. Am vorbit cu domnul Morega, dar nu plec“, a spus acesta.

Edilul din Slivileşti, Sorin Bucurescu, era şi el dat ieri ca prezent la Bucureşti pentru a deveni viitor candidat al UNPR, dar acesta a spus că se afla într-o cu totul altă direcţie şi că nici vorbă să plece din PSD. „Eu sunt în drum spre Timişoara acum, iar de dimineaţă am fost la Craiova ca să văd cum e cu procesul pe care îl am cu Agenţia Naţională de Integritate. Am o problemă de rezolvat, mi-e bine la PSD, deci nu trec la UNPR”, spune Bucurescu.

Morega şi Vlaicu, tăcere completă

Subiectul care ar fi trebuit să fie un „bum” pentru UNPR Gorj nu a fost exploatat în nici un fel de către liderii organizaţiei, probabil şi din dorinţa de a nu le crea probleme suplimentare primarilor care depind de fondurile alocate de la Consiliul Judeţean. Deputatul Dan Morega nu a făcut nicio declaraţie pe marginea acestui subiect şi la fel de mult „a vorbit” şi Marius Vlaicu. „Eu sunt în drum spre Şcoala de vară a partidului pe care o avem zilele acestea pe litoral. Sunt cu alţi trei colegi, noi organizaţia ne plătim cazarea, despre aşa ceva putem discuta, în rest nu am mandat pentru a face vreo declaraţie”, a spus, sec, Vlaicu.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: