Unul dintre criminalii poştăriţei vrea o pedeapsă mai blândă

Principalul autor al crimei diabolice comise cu câţiva ani în urmă la Târgu Jiu solicită acum magistraţilor o reducere a pedepsei pe care a primit-o prin hotărâre definitivă şi irevocabilă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Gabriel Marghitu a primit nu mai puţin de trei decenii de puşcărie, cam atât având de stat şi un alt amic al său, Grigore Burlan, ceva mai puţin, 23 de ani, având de executat cel de-al treilea vinovat din acest caz, Iulian Pană. Marghitu se judecă în prezent la Tribunalul Gorj, în speranţa că magistraţii îi vor revizui pedeapsa şi vor manifesta clemenţă, asta după ce o cerere similară i-a fost respinsă în cursul verii de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. De altfel, procesul de la Târgu Jiu al acestuia bate pasul pe loc pentru ca magistraţii de aici aşteaptă după dosarul de la instanţa supremă pentru a putea da un verdict, previzibil de altfel, fără a fi vorba de o antepronunţare.

Marghitu a dat statul român în judecată şi pentru „reparare prejudicii erori judiciare”, cererea fiindu-i respinsă, în cazul său nefiind vorba de nicio eroare judiciară, ci de o crimă pe care acesta a comis-o împreună cu amicii săi în cel mai abominabil mod cu putinţă. O poştăriţă, Ioana Petrişor, a dispărut din Târgu Jiu la începutul anului 2006, după zile întregi de căutări din partea familiei devenind evident că soarta ei nu a fost una fericită. După aproape patru luni poliţiştii au descoperit într-o pădure de lângă Baia de Aramă rămăşiţele umane ale unei persoane care s-a dovedit, în cele din urmă, ca fiind cele ale poştăriţei. Ancheta a scos la iveală amănunte greu de pus în pagină, femeia cunoscându-i pe agresori, motiv pentru care a acceptat, la Târgu Jiu, să urce în maşina lor. Aceştia au dus-o în pădure, la zeci de kilometri distanţă de oraş, unde au ucis-o cu sânge rece, zdrobindu-i corpul cu pietre, dar şi cu o şurubelniţă, totul pentru a-i fura cei circa 200 de milioane de lei vechi pe care îi avea în geantă şi pe care urma să îi împartă pensionarilor din zona sa de activitate.

Vizualizări: 307

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: