Urmaşii lui Cârciumaru

Florin Cârciumaru, înainte de a fi primar la Târgu Jiu, a fost director la Grimex. Unii zic că a fost un director slab, care a dus societatea în colaps financiar la acea vreme. Alţii îşi amintesc că directorul lor venea la 5 dimineaţa la serviciu şi că avea un fix de pe atunci cu curăţenia, ceea ce nu este rău deloc. Că a fost un director bun sau rău, să aprecieze alţii, important este că a venit într-o funcţie publică având o carieră în spate, având experienţa de a lucra cu oamenii, de a lua decizii.

Mi-e imposibil să înţeleg de ce Florin Cârciumaru, în calitatea lui de preşedinte la PSD Gorj, promovează în funcţii de conducere tot felul de inşi care nu au făcut nimic la viaţa lor. Să începem cu actualul prefect, Ion Claudiu Teodorescu, Radu – cum îi spun prietenii, care de când a ieşit de pe băncile şcolii a fost „băiatul de la sediul PSD”, mai apoi de la cabinetul parlamentar al lui Victor Ponta. Munca la un astfel de job este următoarea, mai faci o cafea, mai răspunzi la un telefon, dar în general te plictiseşti de moarte. Când şi când mai primeşti o sesizare de la câte un cetăţean, pe care o arunci într-un sertar. Şi hop, cum a ajuns PSD la putere, Ponta şi-a promovat protejatul în funcţia de prefect, urmând să ajungă, se pare, secretar de stat. Nu pun preţ pe diplome, pe hârtii, dar un om care nu a făcut nimic în viaţă, se vede. A învăţat doar să lălăie neconvingător pe tot felul de subiecte şi atât. Înţeleg că vom avea în curând un prefect şi mai şi, fost şef de sală la un cazinou din Târgu Jiu, dar care a mai trecut prin nişte funcţioare de director la stat, numit politic, desigur. O fi bine, o fi rău, ne lămurim curând.

Ciprian Florescu, un fost jurnalist sportiv, s-a refugiat, ca mulţi alţii din breaslă, la sediul PSD când a rămas fără serviciu. S-a ocupat ani buni de cafele la partid, că nu era nici un post de director disponibil. După alegeri, a ajuns ditamai vicepreşedinte la Consiliul Judeţean Gorj, favorit pentru postul lui Călinoiu, atunci când acesta va ajunge senator.

Nu toţi tinerii din PSD, promovaţi în funcţii, sunt din categoria celor care au dormit pe la partid. Iulia Vână a avut afacerea ei, Mihai Weber la fel, măcar avem ce analiza din trecutul acestor oameni. Dar văd că în funcţii cheie sunt puşi cei care nu sunt în stare să facă nimic. Călinoiu şi Cârciumaru sunt doi oameni care au blocat dezvoltarea Gorjului în ultimii ani din lipsă de viziune, de idei, de curaj. Dar, ce vine din urmă mă face să spun că viitorul sună groaznic.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: