USL, avortonul născut din Crina şi Victor

Un copil prematur, născut din doi părinţi minori, Crina şi Victor! Aşa a etichetat deputatul independent Dan Ilie Morega proaspăta căsătorie din interes a liderilor opoziţiei. În timp ce Morega cataloga astfel USL, la polul opus, succesorul său la cârma PNL Gorj, Dian Popescu, nu mai găsea cuvinte să laude proaspăta alianţă.

Întâmplător sau nu, fostul lider al liberalilor gorjeni, acum independentul Dan Ilie Morega, a susţinut ieri o conferinţă de presă, exact la aceeaşi oră la care era programată şi întâlnirea cu ziariştii a actualei conduceri a Partidului Naţional Liberal Gorj. În timp ce Dian Popescu nu mai găsea cuvinte de laudă la adresa Uniunii Social Liberale, Morega o asemăna cu un copil prematur, un avorton, născut din minorii Crina şi Victor.

Mai mult, independentul asociază USL (Uniunea Social Liberală), cu „uslaşii”, adică la angajaţii Unităţii de Securitate şi Luptă Antitero, de dinainte de 1989. „Alianţa respectivă, în care nu înţeleg de ce nu apare PC, ci doar PNL şi PSD, mă duce cu gândul la uslaşi. Uslaşii erau inainte de 1989 un batalion foarte bine instruit al securităţii. Din punctul meu de vedere USL-ul este un copil născut prematur, un avorton, care acum se află la incubator, născut de cei doi minori, Antonescu şi Ponta, Crina şi Victor, sub oblăduirea înţelepţilor Iliescu şi Voiculescu. Dacă este să mă refer la programul lor nu am ce discuta, pentru că ei nu au un program concret de guvernare, ei nu au căzut de acord asupra unor probleme de natură economică. Ei s-au gândit doar la două lucruri. Cum să ajungă mai repede la resurse şi cum să-l dea jos pe Băsescu”, spune Dan Ilie Morega.

La polul opus, la sediul PNL, Dian Popescu împărtăşea ziariştilor planurile de viitor şi modul inedit în care va funcţiona Uniunea Social Liberală. „Ştiţi foarte bine. S-a constituit Uniunea Social Liberală. Odată cu această uniune noi ne dorim înlăturarea de la putere a Guvernului Boc şi a lui Traian Băsescu. În următoarele zile ne vom întâlnii şi cu cei de la PSD pentru a discuta ce vom face la Gorj”, susţine Dian Popescu, preşedintele PNL Gorj.

Dan Ilie Morega este sigur că, din această alianţă, marele perdant va fi partidul său de suflet, PNL. Acesta spune că liberalii vor fi daţi la o parte de către sociali democraţi, pentru că precedentul s-a creat cu ani în urmă, atunci când el se afla la cârma Partidului Naţional Liberal de la Gorj şi a încheiat protocol cu PSD.

Vizualizări: 88

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: