USL vrea Electra, dar şi listare la bursă

Proiectul Electra pare să nu fi fost dat uitării, deşi este evident că în acest moment înfiinţarea companiei este foarte greu de realizat. Directorul SNLO, Daniel Burlan, a spus de mai multe ori că acest complex Oltenia poate fi o etapă în înfăptuirea Electrei. Interesat este că şi alianţa USL pare să fie interesată de acelaşi proiect, potrivit deputatului Vasile Popeangă. Între timp, pedeliştii strigă către uselişti că le-au copiat strategia. Se referă mai exact la realizarea CE Oltenia.

Useliştii au simţit nevoia să amintească de strategia energetică lansată vinerea trecută din care nu s-a înţeles mare lucru. Vicepreşedintele PNL Gorj, Gheorghe Orzan, a recunoscut în conferinţa de presă de ieri că într-adevăr, deşi a fost în sală, nu a înţeles foarte bine mesajele. Din acest motiv Orzan a citit în conferinţa de presă câteva puncte ale strategiei, însă nici de data aceasta nu au spus cum se va face exact pentru a ajunge la dezideratele alianţei. Orzan a fost salvat de intervenţia deputatului Vasile Popeangă, care a spus un lucru omis la lansare. USL merge pe ideea unei companii cu o producţie mixtă, aşa cum era proiectul Electra iniţiat de guvernul Boc şi oprit de opoziţiile sindicatelor. „Noi suntem de acord cu Complexul Oltenia dar noi vrem să lărgim puţin, să avem un mix de energie şi urmărim înfiinţarea lui Electra“, a spus Popeangă, care a adăugat că producţia de energie pe cărbune va fi prioritară.

LISTARE

Mai mult, deputatul Popeangă spune că USL este de acord cu listarea la bursă a unor pachete minoritare din complexurile Oltenia şi Hunedoara pentru a asigura finanţarea investiţiilor de mediu, dar exclud privatizarea unor pachete majoritare.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: