Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Utilajele de deszăpezire, plătite până ieri degeaba

SC Edilitara Public SA va încasa de la Primăria Târgu Jiu câteva sute de milioane de lei vechi pentru operaţiunile de deszăpezire din luna decembrie în ciuda faptul că nici o ninsoare nu s-a abătut asupra municipiului la vremea respectivă. Acest lucru va fi posibil întrucât utilajele societăţii Edilitara au fost închiriate în perioada 1 decembrie-1 martie. Utilajele ar putea fi scoase pe stradă de azi dat fiind că a început să ningă.

Primăria Târgu Jiu va trebui să plătească sute de milioane de lei vechi pentru operaţiunile de deszăpezire din luna decembrie, deşi asupra municipiului nu au căzut nici măcar câţiva fulgi, mult aşteptaţi pe perioada sărbătorilor de iarnă. Potrivit contractului încheiat de primărie cu SC Edilitara Public SA, un număr de 13 utilaje au fost închiriate pentru a putea interveni în acţiunile de deszăpezire din intervalul 1 decembrie - 1martie. Pentru fiecare dintre acestea chiria se ridică la 20-25 lei/oră. “Potrivit contractului încheiat cu primăria, în cazul în care nu este zăpadă pentru utilajele închiriate se plăteşte doar 8 ore/zi, deşi acestea sunt pregătite 24 de ore din 24 de ore. În funcţie de utilaj valoarea chiriei variază între 20-25 lei/oră. Acordul cu municipalitatea este valabil pentru perioada 1 decembrie-1 martie cu drept de prelungire sau reducere a perioadei. În cazul în care vremea se va menţine s-ar putea să reducem contractul din luna februarie”, a declarat Alexandru Zaharia, directorul SC Edilitara Public SA.

Utilajele folosite la diverse lucrări

Şeful societăţii Edilitara spune că o parte dintre utilajele închiriate de către primărie au fost folosite la diferite activităţi desfăşurate pe raza municipiului. “Chiar dacă nu au fost necesare acţiuni de deszăpezire o parte a utilajelor au fost folosite la alte activităţi. De exemplu, buldoexcavatorul a fost folosit pentru canalizarea din strada Măceşului, iar altele pentru balastarea pistei de biciclete de pe insuliţă. Singurele care nu au putut fi folosite deloc sunt utilajele multifuncţionale”, a mai precizat Alexandru Zaharia. La nivelul Primăriei Târgu Jiu s-a întrunit Comandamentul de iarnă începând cu data de 1 decembrie, însă nu şi-a început activitatea până în prezent. Pentru această iarnă, Consiliul Local a aprobat 1800 de tone material antiderapant, nisip şi sare, 300 de tone de sare, 60 de tone de clorură de calciu solidă, dar şi 30 de tone de clorură de clorură de calciu lichidă. Anul trecut, primăria a cheltuit aproximativ 2 miliarde de lei vechi pentru acţiunile de deszăpezire.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: