Văcaru şi Florescu, la întrecere cu Işfan

Şefii judeţului, deputaţi şi directori ai instituţiilor publice, sunt aşteptaţi pe 6 mai la Crosul Tineretului organizat de Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Gorj. Aceştia vor alerga alături de elevi şi sportivi în zona centrală a municipiului. Printre cei care şi-au confirmat deja participarea la această competiţie se numără: viceprimarul Aurel Popescu, prefectul Alin Văcaru, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ciprian Florescu, inspectorul general Ion Işfan, precum şi directorul AJOFM Gorj Romeo Chiriac.

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Gorj, în parteneriat cu  Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, Universitatea „Constantin Brâncuşi”, Instituţia Prefectului Gorj, Primăria Târgu Jiu şi ONGT-uri din Gorj vor desfăşura la începutul lunii mai o serie de activităţi cu şi pentru tineri, pentru a sărbători “Zilele Tineretului” şi “Ziua Europei”. În data de 05 mai, începând cu orele 19.00, în incinta Facultăţii de Drept se va desfăşura o masă rotundă cu tema „Cum să fii voluntar european” la care vor participa tineri – elevi si studenţi. Crosul Tineretului se va desfăşura în data de 06 mai, începând cu ore 11.00 pe centrul pietonal al municipiului Tg-Jiu, pe categorii de vârstă. „Ne aşteptăm la o prezenţă de peste 200 de persoane, elevi, sportivi, angajaţi ai instituţiilor publice, precum şi autorităţi locale şi judeţene. Startul va fi dat la ora 11.00 din Piaţa Prefecturii, iar traseul este cel cunoscut de la competiţiile anterioare. Anul trecut au participat în jur de 300 de persoane. Toţi participanţii vor purta tricouri inscripţionate”, a declarat Horaţiu Gorun, directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Gorj. Acţiunile vor continua în data de 7 mai cu „Jocuri pentru toate vârstele”, se vor desfăşura activităţi de dinamizare, team building, exerciţii de încredere şi divertisment, sub îndrumarea voluntarilor din organizaţiile de tineret: Organizaţia Naţională Cercetaşii României – filiala Târgu-Jiu. În data de 8 mai, ora 12.00, în incinta Facultăţii de Litere se va desfăşura un simpozionul Cetăţean român, cetăţean european”, ce va avea ca temă sărbătorirea Zilei Europei şi la care vor participa elevi şi studenţi.

COMPETIŢII

Tot sub egida “Zilele Tineretului”, s-au desfăşurat două activităţi sportive. Asociaţia Club Montan White Wolf a organizat la Baia de Fier activităţi montane (alergare montană, orientare sportivă, escalada naturală) cu participarea unui număr mare de tineri din ţară. La Târgu Jiu, s-a desfăşurat Memorialul “Victor Perescu” la baschet, eveniment ce s-a desfăşurat la Colegiul Naţional “Tudor Vladimirescu” şi la care au participat 6 echipe din ţară.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: