Vâlcov, absent din nou la proces. „Este la serviciu, la Guvernul României”

Consilierul personal al premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, a absentat din nou marţi la procesul în care este inculpat şi judecat pentru fapte de corupţie. Acesta a fost aşteptat la Tribunalul Gorj până în jurul prânzului, când judecătorul de caz Gheorghe Constantinescu a judecat alte dosare aflate pe rol.

„Premierul din umbră”, aşa cum i se mai spune celui supranumit şi „eminenţa cenuşie a PSD”, adică Vâlcov, nu a mai ajuns în sala de judecată, spre deosebire de ceilalţi trei inculpaţi din dosar care au venit de la Slatina la Târgu Jiu. Cei trei sunt Eduard Cincu, funcţionar la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Olt, Mircea Dogaru, fost consilier juridic al Millenium Topographica şi Elena Calotă Sălcianu, administratorul societăţii.

La termenul de acum două săptămâni, avocata lui Vâlcov promisese ferm că acesta se va prezenta la instanţă, absenţa sa la acel moment fiind pusă pe seama „problemelor importante de la Guvern”. Acum, Guvernul este în plină remaniere şi, evident, Vâlcov are din nou „probleme importante” de rezolvat la Palatul Victoria. Prin intermediul avocatei sale, acesta a transmis că oricum doreşte să fie audiat doar spre finalul procesului, după ce vor fi analizate probele din dosar. La următorul termen, de luna viitoare, ar urma să fie audiaţi primii patru martori propuşi de procurori.

La termenul de marţi, instanţa a dat citire actului de inculpare a lui Vâlcov şi a celorlalţi trei inculpaţi din dosar. Din rechizitoriu reiese că fostul ministru al finanţelor a avut după 2012 două firme care efectuau lucrări cadastrale în judeţul Olt, iar un funcţionar al OCPI Olt primea lunar de la acestea 1.000 de lei pentru a aproba mai repede documentele pe care tot el le realiza în afara programului de lucru la societăţile lui Vâlcov.

Avocata lui Vâlcov, Lucia Furtună, a caracterizat însă acuzaţiile respective drept „scenariu de film”, lucru pe care vrea să îl dovedească şi pe parcursul procesului pentru ca la final să obţină achitare pentru clientul său. „Este la serviciu, la Guvernul României. Desfăşoară o activitate intensă. O să vină, categoric. Am contestat toate probele acuzării. S-au făcut cercetări în faza de urmărire penală o perioadă de doi ani de zile, timp în care nu s-a amintit numele lui Darius Vâlcov. Cu o lună înainte de întocmirea rechizitoriului a venit Daniel Bărbulescu (n.r. – administratorul celor trei firme care sunt incriminate) şi a spus că eu am administrat toate astea, eu am făcut totul, dar pentru că mi-a spus Vâlcov. Este singura probă împotriva clientului meu“, a menţionat Furtună, Bărbulescu fiind printre primii martori din dosar care vor fi audiaţi la termenul stabilit pentru luna viitoare, cu câteva zile înainte de Crăciun.

Vizualizări: 605

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: