Vântul favorizează incendiile de vegetaţie uscată

Pompierii au intervenit pentru stingerea a patru incendii de vegetaţie uscată, în urma acestora fii afectate  aproximativ 8 hectare de teren. Localităţile unde au avut loc aceste incendii sunt: Tg Jiu, Turceni, Vladimir şi Slivileşti.

Pompierii atrag atenţia că activitatea de igienizare prin ardere a miriştilor, resturilor vegetale, a gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, se face numai în locuri special amenajate ori pe terenuri pregătite. Aceste activităţi se desfăşoară cu luarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, asigurându-se supravegherea permanentă a arderii, precum şi stingerea jarului după terminarea activităţii.

Incendierea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi miriştilor se execută numai pe baza permisului de lucru cu foc (eliberat de primării), după ce a fost informat în prealabil serviciul voluntar sau privat pentru situaţii de urgenţă şi dacă există acceptul autorităţii competente pentru protecţia mediului. Gorjenii sunt avertizaţi că atunci când bate vântul, incendiile scapă de sub control. (A.A.)

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: