Vânzarea de energie la CEO, după fler

Directorul Diviziei de Energie de la CE Oltenia a deschis subiectul vânzării de energie în mod profitabil. Medinţu l-a luat peste picior pe Gabriel Dumitraşcu, administrator special la Hidroelectrica şi fost preşedinte al Consiliului de Supraveghere de la CE Oltenia. Acesta i-a replicat spunând că Medinţu vinde energie după fler şi nu după o politică serioasă de vânzare de energie.

Directorul din CEO a declarat că Dumitraşcu „se dădea mare specialist“ în energie. „S-a lăudat că a vândut energie cu 148 de lei în urmă cu vreo lună, pentru ca în aprilie să cumpere de la CEO cu 154 de lei“, a spus Medinţu, fără să-şi dea seama că a admis că CEO vinde în pierdere.

CE Oltenia a avut pe primele şase luni ale lui 2014, singurele date publice până la această oră, un cost de 209 de lei pe megawatt. De asemenea, se ştie că CEO nu are contracte bilaterale. Dumitraşcu spune că sigur Hidroelectrica a vândut cu profit. „Dacă au cumpărat colegii mei de la Vânzări din Hidroelectrica la 154 de lei, sigur pun cel puţin cu 1 leu în plus. Dar ei au găsit nişa de piaţă unde să vândă cu 1 leu în plus peste ceea ce putea să vândă Oltenia. E o notă proastă pentru ei. Nu e un preţ bun de vânzare în general pentru ei pentru că au un cost de producţie ceva mai ridicat“, a spus acesta, adăugând că la Hidroelectrica sunt politici comerciale de vânzare, dar la CE Oltenia se vinde după ureche. „La Hidroelectrica există aşa ceva şi lucrul acesta îl ceream în procedurizare şi la Oltenia. Şi asta am discutat-o şi cu ei, şi cu Ciurel, şi cu Ionel Ilie (n.r.- director Vânzări-Ofertare), nu se vinde pe fler, se vinde pe politici. Iar noi, la nivelul Consiliului de Supraveghere, le aprobasem în urmă cu un an“, a declarat Dumitraşcu.

Acesta a declarat că cei de la CE Oltenia au refuzat orice fel de procedură de vânzare, ei bazându-se pe fler. „O companie de nivelul Complexului Oltenia nu poate lucra eficient decât procedurizând. N-am găsit o procedură şi a refuzat să facă orice procedură, spunând că întotdeauna se bazează pe fler. O companie nu merge pe flerul unui director. Că el are flerul, că experienţa, că el spune când se face o reparaţie şi când nu se face şi cum se face. Nu avem nevoie de guru, noi avem nevoie de directori şi lucrăm pe coduri de guvernanţă corporativă, deschisă, transparente, care să conducă la eficienţă. Nu are el un secret şi ţine secretele pentru el şi numai pe acelea le aplică, iar noi trebuie să rămânem extaziaţi cât de deştept este domnul Medinţu“, a declarat Dumitraşcu.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: