VAR, arbitrajul video introdus şi în Liga 1

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat marţi că meciurile de Liga I vor beneficia de arbitraj video începând cu ediţia viitoare de campionat. LPF a motivat introducerea acestui arbitraj modern implementat cu succes în Europa şi a precizat că nu vor fi percepute costuri suplimentare de arbitraj.

Începând cu sezonul competițional 2020-2021, LPF va implementa sistemul de arbitraj video la meciurile disputate în cadrul competiției Liga I. Sistemul video de arbitraj, VAR pe scurt, a fost solicitat de mai mulţi antrenori din Liga 1, nemulţumiţi de anumite decizii ale arbitrilor. „Aducem la cunoștință faptul că încă de la implementarea arbitrajului video în campionatele disputate în vestul Europei am întreprins demersuri pentru implementarea acestui sistem la nivelul competiției Liga I. În acest sens am inițiat contacte atât cu furnizorii interni și externi de soluții tehnice pentru arbitrajul video, cât și cu FIFA și FRF, responsabil pentru asigurarea specializării arbitrilor pentru acest sistem de arbitraj. În urma demersurilor efectuate, ne face plăcere să vă informăm că, începând cu viitorul sezon competițional, LPF va implementa sistemul de arbitraj video la nivelul competiției Liga I. Facem precizarea că acest demers nu va implica niciun cost suplimentar din partea cluburilor membre LPF, cu excepția costurilor aferente baremurilor arbitrilor VAR”, a anunţat LPF printr-un comunicat oficial.

În situația în care sistemul tehnic va fi funcțional, conform reglementărilor FIFA în vigoare, precum și în funcție de disponibilitate de resurse umane specializate pregătite de FRF, LPF intenţionează  să testeze sistemul de arbitraj video la unele meciuri din cadrul play-off-ului actualei ediții a campionatului Liga I.

Vizualizări: 495

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: