Varianta lui Militaru: Gorjul va avea trei deputaţi şi un senator

Parlamentarii de Gorj lansează diverse variante de redesenare a colegiilor ca urmare a micşorării numărului de demnitari. În cazul în care până la alegerile din 2012 şi reorganizarea teritorială va fi un fapt, lucrurile sunt şi mai complicate. Senatorul Toni Greblă a declarat zilele trecute că vor fi doi senatori şi patru deputaţi, iar Militaru crede că până la urmă în Gorj vor fi trei colegii de deputaţi şi unul de senator.

Militaru a explicat cum va fi dacă va avea loc reorganizarea teritorială. „Un colegiu de deputat e posibil să cuprindă porţiuni din alt judeţ daca vorbim de reorganizarea administrativă, dar dacă pică, atunci colegiile actuale se vor mări, dar nu vom mai prinde alte judeţe“, a spus acesta.

Trecerea la parlament unicameral schimbă puţin datele problemei. „Dacă ne luăm după reducerea numărului de parlamentari cred o să avem un senator şi trei deputaţi. Am mai auzit discuţii cu patru deputaţi şi doi senator, dar nu e neapărat să fie aşa. Deocamdată discutăm ipotetic“, a declarat Militaru într-o emisiune la Gorj Tv.

Militaru este deputat pe Colegiul Motru şi ar mai vrea un mandat, dar mărirea colegiilor face ca lucrurile să se complice. Acum un colegiu deserveşte 50-70 de mii de locuitori, atunci vor fi 120 de mii de oameni. „Este destul de complicat. Eu îmi doresc să mai candidez, dar va trebui să-mi evaluez şansele dacă se creionează alte colegii electorale pentru că aproape se dublează colegiul şi se va ajunge de la o reprezentativitate de 120 de mii de la 50-70 de mii cum e acum. Volumul de muncă e mai mare şi la situaţia politică din Gorj va fi muncă extraordinar de grea“, a concluzionat deputatul.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: