Variantele pentru spitalul din Bumbeşti Jiu

Spitalul din Bumbeşti Jiu este în continuare în aşteptare, primarul Constantin Bobaru a precizat faptul că acesta are două variante, fie rămâne sub actuala structură, fie va fi transformat într-o secţie exterioară a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. „În acest moment aşteptăm, am făcut toate diligenţele necesare să putem păstra spitalul în actuala structură pentru că spitalul din Sadu nu are nici un cusur ca să fie desfiinţat. Am depus un material chiar şi domnului ministru Emil Boc prin care solicităm menţinerea lui aşa cum este acum însă dacă nu este posibil, a doua variantă este să devină o secţie exterioară a spitalului Târgu Jiu”, a declarat Constantin Bobaru.

Valentin Popa, preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean Târgu Jiu precizează faptul că dacă primarul nu vrea să-l transforme în cămin de bătrâni, el poate fi păstrat numai în condiţiile în care va fi transformat în spital privat. „Dacă el dispare ca spital public şi primarul face acolo un spital privat atunci casa de asigurări de sănătate este obligată să-l finanţeze ca oricare cabinet privat cu care are contract”, a declarat Valentin Popa.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj este dată peste cap de multitudinea de ordine ale ministrului sănătăţii. „Dacă primarul decide să înscrie spitalul în acel program de dezvoltare a reţelei de cămine atunci vom urma paşii cu redistribuirea personalului medical dacă se va decide păstrarea spitalului vom vedea ce e de făcut”, a declarat Marius Boeriu, directorul DSP Gorj.

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: