Verdict final în dosarul drogurilor pentru copii de magistraţi

Instanţa supremă din România a dat verdictul final într-un dosar care cu vreo trei ani în urmă făcea multă vâlvă la Târgu Jiu, dată fiind implicarea în ancheta DIICOT a odraslelor unor magistraţi gorjeni. Mascaţii au descins atunci la locuinţele acestora şi i-au găsit pe unii chiar în timp ce consumau substanţele interzise, consumatorii fiind studenţi la drept, deci viitori jurişti, posibil chiar magistraţi dacă nu interveneau belele cu drogurile.

Judecata de fond nu s-a făcut la Tribunalul Gorj, unde lucrau părinţi sau rude ale inculpaţilor, ci la Deva, Tribunalul Hunedoara condamnându-i pe cei trei tineri puşi sub acuzare la câte trei ani de închisoare cu suspendare, cu termen de încercare pentru doi ani. Cătălin Avramescu, Emanuel Constantin Gherghe şi Silviu Mladin nu au fost de acord cu verdictul magistraţilor de la Deva, dar recursul le-a fost respins la Curtea de Apel Alba Iulia.

Doi dintre ei nu au acceptat nici verdictul respectiv şi au sperat că la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie îşi vor găsi dreptatea, dar nici aici nu a fost să fie. „Respinge, ca nefondate, recursurile declarate de inculpaţii Mladin Silviu si Avramescu Catalin împotriva deciziei penale nr.169/A din 14 decembrie 2011 pronunţata de Curtea de Apel Alba Iulia, Secţia Penală. Obligă recurentul inculpat Mladin Silviu la plata sumei de 700 lei cu titlul de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 300 lei, reprezentând onorariul apărătorului desemnat din oficiu, se va avansa din fondul Ministerului Justiţiei. Obligă recurentul inculpat Avramescu Cătălin la plata sumei de 475 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 75 lei reprezentând onorariul apărătorului desemnat din oficiu, până la prezentarea apărătorului ales, se va avansa din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă”, se precizează în verdictul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: