Vești bune pentru pacienţii Spitalului Județean

În câteva luni, pacienții Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu care au suferit o fractură nu vor mai avea surpriza să fie consultați la urgențe de către un urolog sau, viceversa, cei cu probleme urologice să fie trataţi de ortoped. Cele două linii de gardă vor fi separate, astfel încât pacienții să primească cele mai bune servicii medicale.

Două linii de gardă din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu vor funcționa separat în câteva luni. Este vorba despre secțiile Urologie-Ortopedie și ORL-Oftalmologie. „Pentru a veni în sprijinul pacienților județului Gorj, conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu şi Consiliul Județean au hotărât că va trebui să separăm liniile de gardă de ORL și Oftalmologie, chiar dacă sumele pe care le acordăm sunt mai mari, pentru că până acum știm cu toții că erau unificate, era gardă comună”, a spus Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. 

„Vom avea ortoped și urolog în permanență”

Separarea secțiilor Urologie-Ortopedie s-ar putea întâmpla în cel mult trei luni. „Le vom separa astfel încât vom avea linie de gardă ORL și Oftalmologie separate. Pe parte de gărzi mai avem linii unificate pe Urologie și Ortopedie care urmează a fi linii de sine stătătoare în termen de maxim trei luni de zile. Vom avea ortoped și urolog în permanență, în sensul că este foarte greu, în cazul în care există un caz pe ortopedie să chemi ortopedul de acasă”, a mai spus Tiberiu Tătaru, managerul spitalului.

Pentru a putea asigura numărul de gărzi, spitalul a contractat și alți medici de la alte spitale, strict pe gărzi, fără a preciza deocamdată despre cine este vorba.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: