Veşti încurajatoare pentru funcţionarii publici

Liderii funcţionarilor publici din cadrul DGASPC Gorj se întâlnesc în cursul zilei de astăzi cu reprezentanţii Ministerului Muncii pentru a-şi prezenta doleanţele. Ieri, aceştia au aflat că proiectul de lege privind amnistia fiscală a trecut de Senat. Trei salariaţi de la Direcţie vor participa la un protest la Ministerul Muncii.

Liderii funcţionarilor publici din cadrul DGASPC Gorj se vor întâlni astăzi cu reprezentanţii Ministerului Muncii, după ce în cursul acestei dimineţii se vor reuni delegaţiile din 25 de judeţe. “Fiecare delegaţie va veni cu problemele specifice asistenţei sociale din fiecare judeţ. Noi vom cere: salarizarea unitară pentru tot sectorul DGASPC, diferenţierea urmând a fi făcută în funcţie de numărul de beneficiari; mărirea duratei atestatului asistenţilor maternali profesionişti de la 3 la 5 ani; alocaţia de hrană acordată copiilor din sistemul maternal să fie sub formă de sumă forfetară; recunoaşterea examenelor profesionale şi reîntregirea salariilor. De asemenea, vom propune ca Ministerul Muncii să lase dreptul de salarizare ANFP-ului”, a mai precizat Sorin Torop.                       

Acesta mai spune că proiectul privind amnistia fiscală, ce le permitea ştergerea sumelor pe care le datorează, ar fi trecut de Senat. “Legea privind unele măsuri referitoare la drepturile salariale ale personalului plătit din fonduri publice, mai exact proiectul de amnistie fiscală a trecut de Senat. Sperăm ca până la sfârşitul lunii mai legea să fie votată. Aceste veşti bune le-am primit de la reprezentanţii UDMR, iniţiatorii proiectului”, a declarat Sorin Torop, preşedintele Sindicatului Funcţionarilor Publici din DGASPC SANITAS Gorj. 

      

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: