Veterinarii gorjeni, puşi pe jar de alerta de antrax din Mehedinţi

Alerta de antrax din Mehedinţi i-a pus pe jar pe veterinarii gorjeni. Începând cu acest weekend toţi inspectorii DSVA vor fi mobilizaţi în târgurile săptămânale. De asemenea, vor fi monitorizate toate animalele din satele de la graniţa cu judeţul vecin, iar din iulie vor începe vaccinările împotriva antraxului la ovine, caprine, bovine şi cabaline.

Conducerea Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVA) Gorj a luat măsuri pentru prevenirea cazurilor de antrax, în urma alertei instituită în Mehedinţi. Dacă până acum inspectorii sanitar-veterinari verificau târgurile de animale o dată la două săptămâni, începând cu acest weekend vor fi controale permanente. Astfel, întreg personalul DSVA Gorj va lucra în zilele de sâmbătă şi duminică până la înlăturarea definitivă a pericolului. “Vom monitoriza în permanenţă starea de sănătate a animalelor din localităţile aflate la graniţa cu Mehedinţiul: Glogova, Cătunele, Turceni, Borăscu, Motru etc. În fiecare dimineaţă, medicii veterinari vor da raportul cu privire la sănătatea animalelor din zonele respective. De asemenea, începând cu această săptămână în fiecare zi de vineri, sâmbătă, duminică şi luni toate echipele vor fi mobilizate în târgurile săptămânale, deşi în această

 perioadă se aduc mai puţine animale din cauza căldurii”, a declarat Ion Iliuţă, directorul DSVA Gorj.

VACCINĂRI

Peste 220.000 de animale din Gorj vor fi vaccinate împotriva antraxului începând cu luna iulie. “Medicii veterinari vor începe cu vaccinarea ovinelor şi a caprinelor deoarece aceste animale sunt cele mai sensibile. Ultimul caz de antrax depistat în Gorj a fost la ovine, în urmă aproximativ 23 de ani”, a precizat Ion Iliuţă.  

Vizualizări: 89

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: