Vezi aici cât câştigă Direcţia Silvică din vânzarea plantelor medicinale

Direcţia Silvică Gorj a început deja campania de recoltare a plantelor medicinale atribuind deja şi un contract unei firme din România care doreşte să achiziţioneze nu mai puţin de 12 tone de astfel de plante. Cert este că Direcţia Silvică şi-a propus pentru anul acesta să vândă 25 de tone de plante medicinale astfel încât licitaţii o să mai aibă loc, după cum susţine directorul direcţiei, Gheorghe Novac. Valoarea contractului pentru cele 12 tone de plante se ridică undeva la 11.962 de lei.

Activitate intensă la Direcţia Silvică Gorj unde a început deja campania de recoltare a plantelor medicinale. Reprezentanţii Direcţiei Silvice Gorj au început cu floarea de soc urmând teiul şi podbalul. Mai mult, Direcţia Silvică are de onorat un contract de 12 tone de plante medicinale, cu perspectiva să ajungă la 25 de tone. „În această perioadă se desfăşoară campania de recoltare a plantelor medicinale. Recoltarea începe la soc, tei şi podbal. Am licitat deja un contract cu o firmă din ţară care ne va achiziţiona 12 tone cu perspectiva să ne ia 25 de tone. Pentru cele 12 tone, valoarea contractului ajunge la 11.962 de lei”, a declarat Gheorghe Novac, directorul Direcţiei Silvice Gorj. Plantele medicinale sunt recoltate de pădurarii direcţiei şi sezonieri, se usucă după care sunt aduse la centrul de fructe de la Preajba. „Întreg procesul de colectare şi uscare durează cam 10 zile. De la centrul de fructe sunt preluate direct de firma cu care avem contractul. Ca şi plante medicinale avem şi mugurii de pin însă nu au fost solicitaţi deloc până acum”, a adăugat Gheorghe Novac.

Obiectivele în 2011

Direcţia Silvică Gorj îşi propune în perioada următoare să demareze campania de colectare a ciupercilor, nu mai puţin de 30 de tone şi a fructelor de pădure, 130 de tone. „Pentru anul acesta avem deja un plan bine stabilit. Aşadar la plante medicinale ne-am propus 25 de tone, la ciuperci 30 de tone şi la fructe de pădure 130 de tone. Astea sunt obiectivele pentru 2011. Din categoria fructelor de pădure, cel mai bine se vinde zmeura, mura şi afinele”, a precizat Gheorghe Novac. Direcţia Silvică Gorj cuprinde nouă ocoale silvice şi nu mai puţin de 230 de pădurari.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: