Vezi aici ce directori de şcoli renunţă la funcţiile din partid

Dorin Taşcău, directorul Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” (CNTV), a renunţat la funcţia de conducere pe care o ocupa în cadrul filialei judeţene a PNL. Aceeaşi opţiune o vor avea şi directorii liceelor din Roşia de Amaradia şi Baia de Fier, care conduc organizaţiile PDL la nivel local. Prin noua Lege a Educaţiei directorii unităţilor de învăţământ nu vor mai avea funcţii de conducere în partidele politice.

Profesorii care conduc o unitate de învăţământ şi sunt în acelaşi timp şi preşedinţi sau vicepreşedinţi ai unui partid politic sunt obligaţi prin noua lege a învăţământului să opteze pentru o singură funcţie de conducere.

„Directorul şi directorul adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar nu pot avea pe perioada exercitării mandatului funcţia de preşedinte sau vicepreşedinte în cadrul uni partid politic la nivel local, judeţean sau naţional. În aceste condiţii directorii care îndeplinesc aceste funcţii politice trebuie ca în 15 zile de la intrarea în vigoare a Legii Educaţiei să aibă o opţiune pentru una dintre cele două funcţii, cea politică  sau cea de director sau director adjunct”, menţionează Gheorghe Mitescu, inspector şcolar general adjunct.

Dorin Taşcău, directorul CNTV, a renunţat pe perioada mandatului la funcţia de vicepreşedinte a filialei Gorj a PNL. „Deocamdată sunt în funcţia de director şi conform legii trebuia să mă suspend din funcţia de vicepreşedinte. În consecinţă am înaintat Inspectoratului Şcolar o adresă din partea filialei judeţene a PNL prin care am adus la cunoştinţă că în momentul de faţă sunt suspendat din funcţia de vicepreşedinte, rămânând doar membru al biroului”, spune Dorin Taşcău, directorul CNTV din Târgu Jiu.

Două cazuri la PDL

În aceste situaţii se mai află şi Tiberiu Guţu, directorul Grupului Şcolar din Baia de Fier, şi Nicolae Diaconu, directorul Grupului Şcolar din Roşia de Amaradia, care conduc organizaţiile locale ale PDL. Pentru a nu intra sub incidenţa legii, cei doi directori au anunţat deja Inspectoratul Şcolar că vor renunţa la funcţiile de conducere din partid. „Mai avem un la Roşia de Amaradia şi un caz la Baia de Fier, dar acolo din câte am discutat opţiunea este pentru funcţia de director şi nu îşi vor mai depune candidatura la alegerile viitoare care vor avea loc într-o perioadă de 15 zile, deci vor ieşi de sub incidenţa legii”, afirmă Gheorghe Mitescu.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: