Vezi aici cu ce medii s-ar putea intra la liceele de prestigiu

Emoţii mari pentru cei aproximativ cei 5000 de absolvenţi de gimnaziu. Începând de astăzi vor afla care este unitatea de învăţământ preuniversitară pe care o vor urma. Începe repartizarea computerizată a acestora pe licee, în funcţie de notele de notele de admitere dar şi în funcţie de opţiunea pe care au ales-o.

Peste 4.700 de elevi din Gorj au absolvit clasa a VIII-a, iar fiecare dintre ei va prinde un loc într-una din unităţile de învăţământ. Elevii celor mai bune şcoli din judeţ au ales licee de prestigiu. Elevii care au optat spre aceste unități de învățământ trebuie să știe că doar mediile peste 9 le vor permite înscrierea la un astfel de liceu. De exemplu ultima medie de anul trecut la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu”, a fost în jur de 9, a declarat directorul unității de învățământ, Gheorghe Nichifor.

La Colegiul Naţional ”Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu (CNTV) s-a intrat cu o medie aproape de opt. “Nu mai ştiu exact cu ce notă s-a intrat anul trecut, în jur de opt, ultima medie la liceu mi se pare că a fost 7,92. Anul acesta rezultatele vor fi afişate pe internet”, a declarat Dorin Taşcău, directorul 

La Colegiul Comercial „Virgil Madgearu” nota de admitere a fost 8.25 pentru absolvenţii de gimnaziu de anul trecut. “Anul trecut la Liceul Economic s-a intrat cu 8,25, şi la Turism şi Comerţ cu 7,90. Rezultatele din acest an le vom afişa şi aşteptăm ca apoi să vină cu dosarele. Vom vedea câţi intră şi cum intră. Dacă are notă mare şi şi-a trecut prima opţiune Economicul, are toate şansele să intre”,  a spus Petre Ciungu, directorul Colegiului Comercial “Virgil Madgearu” din Târgu Jiu.

NOTE

Pentru cei care nu reuşesc să intre la un colegiu dintre cele bine cotate la nivelul judeţului, au şanse la Grupul Şcolar  Energetic, unde nota cu care s-a intrat la liceu anul trecut a fost şase. “ Aşteptăm să se facă repartizarea computerizată. Anul trecut cred că s-a intrat cu nota şase la noi. Noi sperăm să ocupăm toate locurile. Oricum nu cred că toate, dacă va mai fi o a doua repartiţie, le vom ocupa, cu corigenţii”, a spus Vasile Udroiu, directorul Grupului Şcolar Energetic.

  

ÎNSCRIERE

Miercuri, 13 iulie, fiecare şcoală va afişa lista candidaţilor admişi în licee. De asemenea, şcolile vor afişa şi liste cu locurile rămase libere şi liceele aferente. Următorul pas pe care trebuie să îl facă elevii admişi este înscrierea la liceu, în perioada 15-25 iulie. Cine nu îşi depune actele pentru înscriere în acest interval este considerat retras de pe locul pe care îl ocupase, iar repartizarea se va face ulterior, după stabilirea locurilor rămase libere.

Vizualizări: 282

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: