Vezi calendarul alegerilor locale

Alegerile locale din acest an vor avea loc duminică, 5 iunie. Alegerile locale se vor desfăşura într-un singur tur de scrutin, inclusiv în cazul primarilor. Judecătorii care vor face parte din Biroul Electoral Central vor fi desemnați până în 26 martie. Până la 27 martie se vor alege președintele și vicepreședintele BEC, iar campania electorală începe, oficial, în data de 6 mai.

Candidaturile pentru consiliile locale, județene și pentru primari se vor putea depune între 11 și 26 aprilie, inclusiv. Candidaturile rămân definitive din 4 mai, după expirarea perioadei în care se pot depune contestațiile. Campania electorală va începe în 6 mai, cu 30 de zile înaintea alegerilor, și se va încheia în 4 iunie, la ora 7. În 5 iunie, votul va începe la ora 7 și se va încheia la ora 21. ”Am emis ordinul prefectului privind stabilirea numărului de consilieri locali și județeni la nivelul județului Gorj în funcție de populație, urmează să constituim comisia tehnică județeană care va sprijini biroul electoral. Ca și noutăți, se menține în continuare alegerea primarilor dintr-un singur tur de scrutin, iar președintele Consiliului Județean nu mai este ales prin vot direct, ci este ales din rândul consilierilor județeni cu majoritate simplă și poate fi demis cu două treimi din voturi”, a spus Sorin Arjoca, subprefectul județului Gorj.
Tribunalul Gorj a transmis și el că se organizează trageri la sorți pentru formarea birourilor electorale de circumscripție. ”În vederea participării la tragerea la sorți pentru desemnarea ca președinte sau locțiitor al birourilor electorale de circumscripție la alegerile locale din anul 2016, persoanele licențiate în științe juridice sunt invitate să depună o cerere, la Tribunalul Gorj, în perioada 23 martie-4 aprilie 2016. Desemnarea se face, prin tragere la sorți, dintre juriștii cu domiciliul sau reședința în județ pe baza criteriului apropierii domiciliului sau reședinței de localitatea sau subdiviziunea administrativ-teritorială în care va funcționa biroul electoral de circumscripţie. Cererile care nu conțin toate datele nu vor fi luate în considerare la tragerea la sorți”, se arată în comunicatul Tribunalului Gorj.

Vizualizări: 929

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: