Vezi unde au fost cei mai mulţi morţi în 2010

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a efectuat o statistică privind mişcarea naturală a populaţiei. Astfel, la nivelul judeţului s-a constatat că în ultima perioadă a scăzut natalitatea şi a crescut mortalitatea. Ba mai mult a crescut şi numărul avorturilor.

Comparativ cu prima jumătate a anului trecut, în 2011 numărul nou născuţilor a scăzut de la 1099 la 956. Dintre aceştia 536 de copii provin din familii din mediul rural şi 420 de copii din mediul urban. De asemenea, în primul trimestru al acestui an au fost efectuate 549 de întreruperi de sarcină comparativ cu 484 întreruperi de sarcină efectuate în aceeaşi perioadă a anului trecut. În ceea ce priveşte mortalitatea, numărul de decese a crescut de la 1735 la 1802. De această dată, ponderea o deţine mediul rural. “Fenomenul se poate datora îmbătrânirii populaţiei, mai ales în mediul rural, migraţiei populaţiei tinere către zonele urbane în căutare de locuri de muncă mai multe, mai diverse şi mai bine remunerate dar şi asistenţei sanitare mult mai deficitare de la comune şi sate”, a precizat Marius Boeriu, directorul DSP Gorj.

CAUZE

Potrivit statisticii Direcţiei de Sănătate, cele mai importante cauze ale deceselor în judeţul Gorj sunt bolile aparatului circulator, tumorile maligne, bolile aparatului digestiv, traumele şi otrăvirile. “Localitatea cu cea mai mare mortalitate generală din judeţ este comuna Arcani, iar la polul opus se situează oraşul Rovinari”, a declarat directorul DSP Gorj.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: