Vezi unde duce municipalitatea zăpada!

Municipalitatea mută munţii. Pe cei de zăpadă, din centru şi de pe străzile oraşului. De câteva zile, troienele sunt încărcate în maşini şi cărate în zona Litovoi. Pentru că pe amplasamentul de la Litovoi nu se mai poate pune zăpadă, maşinile cară munţii de omăt, la CET.

Sute de tone de zăpadă au fost ridicate de pe străzile oraşului şi cărate în Târgul Litovoi. Munţii de zăpadă au schimbat practic relieful zonei, iar pentru că nu se mai poate depozita zăpadă în zona respectivă, autorităţile au redirecţionat maşinile spre un alt amplasament, în zona CET. În plus, nămeţii de zăpadă sunt duşi la CET şi pentru că municipalitatea se teme că omătul nu se va topi prea curând, iar la Litovoi trebuie organizat târgul pentru sacrificarea mieilor de Paşte. ”Am dus-o iniţial în zona Litovoi, însă din cauza cantităţilor foarte mari de zăpadă a fost necesară găsirea unui nou amplasament. Astfel, zăpada se depozitează acum, în zona CET”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Tg-Jiu, Ramona Evulescu. În zona CET, un buldozer aşează zăpada cărată de maşinile de tonaj greu. De dimineaţă şi până la prânz, fiecare maşină a făcut între 5 şi 10 transporturi de zăpadă şi lucrează zi lumină.

La CET este un adevărat du-te vino. La fiecare 10 minute apare o maşină încărcată cu zăpadă, descarcă şi pleacă după un alt transport. Pentru că municipalitatea intenţionează să degajeze, zilele următoare, toate străzile şi cartierele,  în activitatea de deszăpezire sunt  implicate maşini de greu tonaj de la mai multe societăţi comerciale din municipiu. Totodată, pentru acţiunea de deszăpezire din oraş au fost angrenaţi, pe lângă angajaţii Primăriei şi cei ai Edilitara, şi deţinuţii încarceraţi în Penitenciarul Tg-Jiu. Echipe de deţinuţi au lucrat în această dimineaţă, în zona centrală a municipiului.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: